CFO - Holmgrens Bil

Rekryterare
Plats
Jönköping
Annonserat
den 21 juli 2017
Stängs
den 27 augusti 2017
Kontakta
Linda Hallgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

VEM söker en affärsinriktad och proaktiv CFO som vill ta en aktiv roll i den fortsatta utvecklingen av Holmgrens Bil. Bilbranschen är i stor förändring och där du som CFO blir nyckelperson i denna förändringsresa med uppdraget att leda och utveckla ekonomi/finansavdelningen till ett modernt affärsstöd för hela organisationen.

Som CFO har du det övergripande ansvaret för koncernens ekonomi- och finansavdelning samt leda och delta i koncernövergripande utvecklingsprojekt. Du ansvarar för all finansiell rapportering och uppföljning samtidigt som du deltar i förvärv och investeringar. I rollen som CFO arbetar du proaktivt med analyser och tar en aktiv roll i koncerns framåtriktade affärsplanering. Du driver effektiviseringsåtgärder och arbetar kontinuerligt med att utveckla, kravställa och stödja verksamheten utifrån affärsnära synsätt. I din roll ansvarar du för ett team om sex direktrapporterande medarbetare (totalt ca 30 medarbetare). Du ingår i bolagets ledningsgrupp och ansvarar för din funktion på såväl strategisk som operativ nivå. Du rapporterar till CEO.

För att lyckas som CFO på Holmgrens Bil har du erfarenhet från motsvarande roll med bevisad förmåga att proaktivt leda effektivisering- och utvecklingsarbete. Vi förutsätter att du har god verksamhetsförståelse och kunskap om finansiering, kassaflöde, koncernredovisning samt grundläggande juridisk förståelse. Som person är du analytisk, nyfiken och lösningsorienterad. I ditt ledarskap coachar och utvecklar du dina medarbetare samtidigt är du tydlig och kravställande. Du är strukturerad, målinriktad och har en god kommunikativ förmåga. Meriterande för tjänsten är erfarenhet från den finansiella sektorn. Placeringsort är huvudkontoret i Jönköping men möjlighet för alternativ placering finns.

VEM AB är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister. För tjänsten tillämpas löpande urval och vi önskar din ansökan via vår hemsida www.vem.se senast den 27 augusti. Har du frågor angående tjänsten besvaras dessa från och med v.32 av Linda Hallgren eller Bo Arberg på 036-570 11 80.

Om Holmgrens Bil
Holmgrens Bil grundades 1960 och är idag ett av Sveriges största bilhandelsföretag med verksamhet på 16 orter. Holmgrens Bil representerar 12 olika varumärken och våra engagerade medarbetare erbjuder bilar, service och tilläggstjänster med ett fokus på att göra våra kunders liv enklare. Vårt varumärkeslöfte är – ”Vi bryr oss”. Bolagets kärnvärden är; Glädje, Respekt, Ansvar och Sparsamhet. Holmgrens Bil ingår i Holmgren Group och har ca 700 medarbetare och en omsättning på 3.8 miljarder kronor.

www.holmgrensbil.se

Liknande jobb

Liknande jobb