Internationell samordnare som vill delta i Finansinspektionens internationella arbete

Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 juli 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Kontakta
Susanna Grufman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som internationell samordnare till område Marknader arbetar du med att samordna FI: s arbete inom den europeiska värdepappersmyndigheten, Esma. Dina uppgifter innefattar att ha en god inblick i Esmas regelgivnings- och tillsynsarbete och att följa upp det arbete som genomförs i de olika arbetsgrupperna inom Esma. Du leder arbetet med beredningar inför högnivåmöten där en representant från FI: s ledning deltar samt deltar i en arbetsgrupp inom Esma som arbetar med tillsynskonvergens. Vidare bistår du med underlag samt deltar i utvecklingen av FI: s internationella arbete.

Tjänsten innebär resor, främst till Paris, och tätt samarbete med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, gärna inom juridik eller ekonomi. Du har erfarenhet från arbete inom finansmarknaden. Det är meriterande om du har kunskap om Esma eller andra Esor. Har du dessutom erfarenhet av myndighetsarbete, internationellt arbete, arbete som samordnare, förhandlare eller projektledare ser vi det som en fördel.

Som person är du analytisk, självgående, initiativtagande och uthållig. Du bidrar med god struktur och ett gott samarbete. Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande områdeschef Susanna Grufman på susanna.grufman@fi.se.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 21 augusti 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande med start under början av augusti och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb