Nu söker vi en ekonomiassistent till Diskrimineringsombudsmannen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 juli 2017
Stängs
den 12 augusti 2017
Kontakta
Jenna Hemberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en erfaren ekonomiassistent som vill arbeta på en statlig verksamhet? Då kan det här vara jobbet för dig!

Nu har du möjlighet att bli en del av Diskrimineringsombudsmannens (DO) ekonomifunktion i trevliga lokaler i Solna. Uppdraget påbörjas den 1 september 2017 och då det är semestertider så kommer intervjuer hållas löpande.


Om rollen
Uppdraget som ekonomiassistent innebär att arbeta med leverantörs- och kundreskontra. I arbetet ingår bland annat distribution och kontering av leverantörsfakturor, återredovisning, attestadministration och betalningspåminnelser. Vidare kommer du att hantera hela kundfaktureringen från faktura till inbetalning. Andra förekommande arbetsuppgifter är till exempel reseräkningar, tidredovisning, inköp, enklare avstämningar och dokumentation av rutiner.I din roll kommer du vara med och driva den löpande ekonomiadministrationen framåt.

I arbetsuppgifterna ingår även att bistå enhetens chefer med att hantera administrativa arbetsuppgifter som till exempel att göra bokningar och skriva protokoll. Även andra förkommande arbetsuppgifter på enheten kan bli aktuella.

Vem söker vi?
Nu söker vi dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt flerårig aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom ekonomi. Du har ett stort intresse av att arbeta med siffror. Har du erfarenhet från liknande arbete på en statlig myndighet är det starkt meriterande. Du är van användare i MS Office och har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat i Agresso och Visma. Utöver detta är det även meriterande om du har:

▪ Erfarenhet av arbete med diarieföring och ärendehantering
▪ Erfarenhet av att göra inköp
▪ Goda kunskaper i skatteregler avseende tjänsteresor
▪ Erfarenhet av arbetsuppgifter som assistentstöd till chef

Som person är du flexibel, professionell och kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Du är lösningsorienterad och prestigelös i ditt arbete. Du är en lagspelare som trivs med att hjälpa de omkring dig, samtidigt kan du arbeta självständigt. Du arbetar strukturerat och noggrant, är bra på att ge service och stöd och möter olika människor med respekt.

Om DO
Diskrimineringsombudsmannen (DO) är en statlig myndighet som arbetar för att främja lika rättigheter och möjligheter och motverka diskriminering. DO verkar för ett aktivt förändringsarbete som leder till lika rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.
DO övervakar också att föräldraledighetslagen följs och att föräldralediga inte blir sämre behandlade på jobbet.

Ytterligare information finns på www.do.se.

När du blir en av oss
Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på EQonomy är rekryteringsspecialister inom ekonomi och finans. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Jenna Hemberg (jenna.hemberg@eqonomy.se) eller konsultchef Maria Hansson (Maria.hansson@eqonomy.se).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!