Controller - Grytgöls bruk / Springwire

Plats
Lesjöfors eller Grytgöl
Annonserat
den 12 juli 2017
Stängs
den 3 september 2017
Ref:
SE-12110
Kontakta
Monica Thyresjö
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Ekonomi och verksamhetsutveckling

Position
Vi söker dig som vill ta ansvaret för ekonomifunktionen i de båda bolagen i kombination med att på ett affärsmässigt sätt utveckla verksamheterna.

I ekonomiansvaret ingår samtliga förekommande uppgifter som budget, bokslut, rapportering mm vilket beräknas till ca 30% av tjänsten. Övrig tid får du möjlighet att fokusera på att analysera utveckling/resultat och se förbättringsmöjligheter. Du kommer med förslag till åtgärder och får även möjlighet att tillsammans med övrig organisation realisera dessa.

I nära samarbete med VD för de båda företagen utvecklar ni tillsammans processer, rutiner och organisation för att på bästa sätt stötta verksamheterna på marknaden. Du har en ganska fri roll avseende hur du fördelar din tid mellan bolagen vilket innebär att det också finns flexibilitet avseende bostadsort. Vi ser gärna att du är bosatt på bekvämt dagpendlingsavstånd till Lesjöfors eller Grytgöl.

Du rapporterar till VD för Springwire och Grytgöls Bruk och har till din hjälp en ekonomiassistent.

Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande roll och som har ett utvecklat kreativt affärstänk och goda ledaregenskaper. Du uppskattar en flexibel vardag där variationen mellan operativa/strategiska uppgifter samt arbetsplatser är positiva inslag.

Du är välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se, snarast dock senast den 3 september (ref.nr. SE-12110). Eventuella frågor besvaras av Monica Thyresjö, Mercuri Urval, tel 070-6603890.

Om företaget
Berg Group är en familjeägd företagsgrupp som omsätter ca 800 miljoner SEK. Verksamheten bedrivs huvudsakligen inom följande områden: Berg Wire AB, Berg Industries AB samt Berg Property AB. Berg Wire-koncernen tillverkar och marknadsför ståltrådsprodukter för olika industriella tillämpningsområden.
Berg Wire AB, Stockholm, omfattar fyra helägda dotterbolag: Pacwire AB, Springwire Sweden AB, Grytgöls Bruk AB och Berg Wire GmbH. Med ansvar för Springwire och Grytgöls Bruk söker vi nu Controller.