EKN söker senior affärsjurist

Rekryterare
EKN
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juli 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rollen som senior affärsjurist är placerad hos chefsjuristen som har det övergripande ansvaret för juridiken på EKN.

Arbetsuppgifter
Rollen som senior affärsjurist kan erbjuda dig ett lärorikt och utvecklande arbete i en internationell arbetsmiljö. Du kommer att arbeta i en affärsnära roll där du kommer få vara delaktig i flera spännande projekt. Arbetsuppgifterna innebär ett varierande arbete med både stora och små frågor som kräver betydande finansjuridisk kompetens och erfarenhet, självständighet, integritet och gott omdöme. I uppgiften ingår kontakter med exportörer och banker i Sverige och internationellt samt EKN:s motsvarighet i andra länder, och resor förekommer i varierande omfattning över tiden.

Vem är du?
Vi söker en senior jurist som är självgående och affärsmässig. Du har en affärsjuridisk bakgrund med inriktning på bank, finans och/eller kreditförsäkring, gärna från advokatbyrå eller internationellt företag där vi tror att du primärt arbetat med finansieringsfrågor. Du ska ha dokumenterat bred kompetens inom  svensk och internationell affärsjuridik och erfarenhet av internationell finansiering där erfarenhet av projekt- och tillgångsfinansiering är särskilt meriterande.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har en svensk juristexamen med minst fyra års kvalificerad yrkeserfarenhet som advokat, bolagsjurist eller motsvarande inom relevanta rättsområden. Arbetet ställer krav på en hög kommunikations- och presentationsförmåga såväl i tal som i skrift samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Som person ska du vara driven och målinriktad. Du bör vara en förtroendeingivande, öppen, social person som är lätt att samarbeta med och du är duktig på att bygga relationer med andra.

Du erbjuds:
Du erbjuds en spännande roll i en internationell verksamhet, med möjlighet att  växa och utvecklas! Vi sitter i ljusa och öppna lokaler i centrala Stockholm.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult  Anousheh Abuhamzeh på Jurek Rekrytering & Bemanning; 0766-33 14 42  alternativt anousheh.abuhamzeh@jurek.se  eller  Johan Damell, chefsjurist tel 08-7880000 tillgänglig från 1 augusti 2017.

Du är varmt välkommen in med din ansökan samt dina betyg så snart möjligt. Urval sker löpande och du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se eller via EKN:s hemsida www.ekn.se

Sista ansökningsdag 2017-08-13

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Om företaget
EKN har regeringens uppdrag att försäkra exportföretag och banker mot risken för att inte få betalt i exportaffärer i syfte att främja svensk export. EKN arbetar med allt från småföretagens till de stora koncernernas exportaffärer i över 120 länder och har en garantiportfölj på nästan 200 miljarder kronor. EKN har funnits sedan år 1933 och har ett brett nätverk som innefattar svenska och internationella banker, svenskt näringsliv, andra länders motsvarighet till EKN och andra exportfrämjande organisationer. EKN är ett komplement till den privata marknaden.

Liknande jobb

Liknande jobb