IT Project Manager– ERP and Business Applications

Rekryterare
Plats
Göteborg
Annonserat
den 12 juli 2017
Stängs
den 3 september 2017
Kontakta
Pierre Sander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

 

Stena Metall IT är en koncernfunktion och levererar IT-tjänster och lösningar till alla företag i gruppen. IT-avdelningen ansvarar bland annat för; telefoni, drift och support, applikationsförvaltning och applikationsutveckling samt affärs- och verksamhetsutveckling inom IT-området.

Stena Metall söker nu en erfaren projektledare som brinner för ERP/Business Applications och verksamhetsutveckling. Rollen ingår i Projektkontoret, som är en del av avdelningen Business Development & IT Project Management Office, och som ansvarar för IT-avdelningens projektportfölj, projektmetodik och tillhandahåller projektledarresurser åt organisationen.

Din roll
I din roll som projektledare arbetar du nära koncernens bolag med att planera, leda och exekvera affärs- och verksamhetssystemrelaterade projekt som levererar värde och skapar affärsnytta. Du arbetar nära både verksamheten och IT samt optimerar projektleveransen, utifrån samtliga parters perspektiv, för att hitta den långsiktigt bästa lösningen. Du kommer till exempel att:

  • Ansvara för att planera, leda, exekvera och följa upp projekt och dess resurser samt säkerställa en stabil leverans med kontinuerlig tids- och kostnadsuppföljning.
  • Ansvara för att tillsammans med beställare/kund och styrgrupp skapa rätt förutsättningar för att målsätta projektet och dess effekter samt hur och när dessa skall mätas och följas upp.
  • Motivera och argumentera för resursbehov och resursallokering i det specifika projektet.
  • Vara delaktig i att utveckla och genomföra avdelningens strategi samt aktivt sprida kompetens, metodkunskap och erfarenheter i projektledning till koncernens bolag.
  • Följa utvecklingen inom projektledningsområdet genom omvärldsbevakning.

Till din hjälp som projektledare har du ca 60 duktiga och engagerade medarbetare på Stena Metalls IT avdelning. De arbetar idag med ett flertal olika affärssystem och andra lösningar, både standardiserade och egenutvecklade. Kunderna finns inom samtliga affärsområden och på ett flertal ställen i Europa.

Din profil
Du har relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av att planera, leda och implementera stora, komplexa och övergripande affärssystemlösningar. Du arbetar i nära samverkan med verksamhetens beställare och projektkontoret och det utifrån ett helhetsperspektiv och med verksamhetens processer i fokus. Du har levererat ett stort antal verksamhetsnära IT-projekt och vet hur man effektivt driver ett team mot uppsatta mål. Du är van att leda workshops, kartlägga och utveckla processer samt ta fram kravspecifikationer. Du har erfarenheter av olika projektmetodiker och arbetar lika gärna enligt traditionell vattenfallsmetod som agilt.

Du är resultatdriven och affärsinriktad. Du har lätt för att knyta nya och utveckla befintliga kontakter. Du är uthållig samt kommer gärna med kreativa lösningar på utmaningar. Vi ser att du är strukturerad och kan planera och organisera ditt och andras arbete. Du är en god pedagog, kommunikativ samt skapar ett positivt arbetsklimat för dina kollegor och andra intressenter.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Göteborg. Tjänsteresor kommer att förekomma då projektkontoret levererar lösningar till verksamheter i hela Sverige samt i Norden och andra delar av Europa. Du behärskar därför både svenska och engelska i tal och skrift.

Som medarbetare förväntas du alltid agera enligt Stena Metalls kärnvärden som är; enkelt, tryggt och utvecklande.

Ansökan
Är detta en roll och arbetsuppgifter som låter inspirerande och utmanande? Varmt välkommen med din ansökan via jerrie.se senast den 3 september. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa Pierre Sander på 0763 – 41 34 11 eller Jonna Berglöv på 0763 – 03 41 00. Urvalet kommer att påbörjas under vecka 33.

Om företaget
Stena Metallkoncernen bedriver verksamhet på mer än 200 platser i 11 länder. Vi är drygt 3 300 medarbetare inom åtta affärsområden. Återvinning, Trading, Elektronikåtervinning, Aluminium, Stål, Komponenter, Olja och Finans. Läs mer på www.stenametall.se