Riskexpert med erfarenhet av kreditrisker

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 juli 2017
Stängs
den 7 augusti 2017
Ref:
893
Kontakta
Elisabeth Siltberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert inom avdelningen Kredit-och operativa risker tillhör du den expertgrupp på FI som ansvarar för att granska bankernas kreditriskhantering och kreditprocesser. Du och dina kollegor bedömer och analyserar även löpande att de finansiella företagen håller tillräckligt med kapital i förhållande till sina kreditrisker.

Gruppen arbetar huvudsakligen med de stora och medelstora bankkoncernerna men även med mindre banker och finansiella företag. Rollen innebär ett stort ansvar och bankkontakter på senior nivå. Du har en viktig roll i FI:s tillsyn av banker och finansiella företag och du kommer att ansvara för kreditriskundersökningar på dessa, ofta i samarbete med experter från andra länders tillsynsmyndigheter. Arbetet ger dig därmed stor möjlighet att utveckla ditt kontaktnät såväl på den svenska finansmarknaden som inom EU.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi. Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med kreditrisker i bank, till exempel som kreditchef, riskchef med inriktning på kreditrisker, senior kreditriskanalytiker eller som senior medarbetare inom kreditriskkontroll. Vi förutsätter att du har kunskap om bankernas modeller för att prissätta risk (så kallade economic capital-modeller) samt erfarenhet av att bedöma nedskrivningsbehov för problemkrediter. Erfarenhet av att analysera såväl större som mindre företag och komplexa transaktioner är meriterande, liksom erfarenhet från arbete i en större bankkoncern.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du bidrar med ett gott samarbete och är van vid att arbeta strukturerat och självständigt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Elisabeth Siltberg, t f avdelningschef, på 08-40 89 80 42.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 7 augusti 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb