Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Senior Analytiker Strategi

Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 juli 2017
Stängs
den 12 augusti 2017
Kontakta
Sofia Bågstam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Santander söker en Senior Analytiker med ansvar för portföljanalys.
Vill du arbeta på en analysfunktion under utveckling på en av världens största banker? Du får möjligheten att jobba i en händelserik miljö präglat av ett högt tempo, i en analytisk och kommersiell roll. På Santander Consumer Bank får du möjlighet till självständigt arbete i gemenskap med kompetenta och prestigelösa kollegor.

Kontoret ligger i mycket trevliga och lättillgängliga lokaler i Solna strand.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Senior analytiker kommer du att fokusera på att den kommersiella analysen med uppgift att identifiera och implementera nya insikter i verksamheten. Du analyser aktiviteter i den kommersiella verksamheten i syfte att förbättra lönsamheten i olika aktiviteter. En viktig del i rollen är att du självständigt ansvarar för att utveckla användningen av analys i beslut kring försäljning och marknadsstrategi. Tjänsten innebär att ingå i projekt löpande i nära samarbete med verksamhetens olika funktioner.

Tjänsten ingår i den centrala analysfunktionen som består av sju analytiker.

Kvalifikationer och egenskaper
- Universitetsexamen i matematik, statistik, ekonomi och/eller Civilingenjör
- Minst 3 års relevant arbetserfarenhet
- Meriterande om du kunskap om analysverktyget Qlickview
- Krav på kunskaper i SAS och SQL
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Mycket goda Excel-kunskaper
- Erfarenhet av att jobba i nära samarbete med en kommersiell verksamhet

Tjänsten passar dig som är analytisk, strukturerad och på ett lättbegripligt och enkelt sätt kan kommunicera resultat samt föreslå lösningar. Santander Consumer Bank befinner sig i en utvecklingsfas därför är det viktigt att du har ett starkt affärsmässigt tänk kombinerat med stort intresse för verksamheten. Som person ser vi gärna att du är lösningsorienterad, transparant, lätt att samarbeta med och har god självkännedom. Vi tror att du trivs med att arbeta självständigt men också inser vikten och potentialen av att samarbeta i gruppen.

Om företaget
I Sverige har Santander Consumer Bank 450 000 kunder och erbjuder sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort och delbetalning i butik. Santander i Sverige har 450 medarbetare med kontor i Stockholm.
Santander Consumer Bank är en del av Banco Santander, en av världens största finanskoncerner och den största banken i Eurozonen mätt i marknadsvärde. Santander har i dag 117 miljoner kunder, över 13 000 filialer och mer än 180 000 anställda. Santander har under de senaste tio åren utsetts till världens bästa bank tre gånger.

Frågor och kontakt
I rekrytering samarbetar Santander Consumer Bank med Amendo Executive Search och för frågor kring denna rekrytering är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofia Bågstam på 076-777 51 36 eller sofia.bagstam@amendo.se. Vi kommer att intervjua kandidater löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb