Erfaren Financial Controller till Apollo

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Erfaren Financial Controller till Apollo

Apollo ska utöka sin controllergrupp och söker nu en erfaren och serviceinriktad Financial Controller till den nordiska controllerfunktionen. Du kommer att sitta på det svenska huvudkontoret på Ynglingagatan i Stockholm. Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning hos Apollo.

Controllerfunktionen har huvudansvaret för affärsuppföljning av Apollos verksamhet och rapporterar till företagets tyska ägare. Gruppen består för närvarande av fyra medarbetare – en chef och tre controllers – som hanterar rapportering, uppföljning och analys för Apollo (Sverige, Norge, Danmark och Finland), Novair, Falk Lauritsen, Golf Plaisir och Lime Travel. Du välkomnas till en öppen och avslappnad arbetsmiljö med dedikerade, kunniga och kundfokuserade medarbetare. Du kommer ingå i en grupp där man hjälper varandra och du ges möjligheten att bidra till kollegornas och verksamhetens arbete samtidigt som du utvecklas.

Om tjänsten
I rollen som Financial Controller ansvarar du tillsammans med dina kollegor för rapportering och kvalitetssäkring av finansiellt material till ägarbolaget. Du hanterar analys och rapportering av verksamhetens kostnader på såväl koncern- som kostnadsställenivå och du har kontakt med allt ifrån  företagsledning och ägare till koncernens nordiska verksamhet och destinationer runt om i världen.

I rollen har du ett brett ansvarsområde och hanterar arbetsuppgifter såsom:

  • Bokslutsarbete (förbereda reserver)
  • Driva Budget- och forecastprocesserna framåt
  • Analyser av budget och forecast
  • Analys av hotellkostnader och destinationskostnader samt särskilt fokus på dessa i Budget/Forecastprocesserna
  • Analys av resultaträkning i boksluten

Vill du utvecklas i en fartfylld, ansvarsfull och affärsorienterad miljö där ditt arbete är en viktig del för Apollos fortsatta framgång inom resebranschen är detta rollen för dig!

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi samt har några års arbetslivserfarenhet. Du har minst 2 års erfarenhet inom rapportering/controlling och en bakgrund inom redovisning. Har du erfarenhet från resebranschen är det en fördel men det är inget krav. Har du erfarenhet av Cognos, xlReport eller Bizview och/eller SAP-SEM är det meriterande. Vi förutsätter att du är en van användare av Excel (vlookup, pivottabeller, if/iserror, index/match och länkade dokument) och kan uttrycka dig flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du lösningsorienterad och bra på att ta egna initiativ. Du trivs med att ha många kontaktytor och har ett serviceinriktat arbetssätt. En god analytisk förmåga, lyhördhet för organisationens behov och en fallenhet för systemfrågor och processer är också viktiga egenskaper för att lyckas i rollen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Apollo med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Sara Borgeström på telefon 08-407 55 12. Frågor om tjänsten besvaras och urval sker efter 14 augusti.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om företaget
Apollo är en av Nordens ledande researrangörer och med oss kan du resa till hela världen, oavsett om du vill åka på en skön sol- och badsemester eller ta en weekendresa till världens storstäder. Företaget DER Touristik Nordic AB är sedan 2015 del av den tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. DER Touristik Nordic AB består av Apollo i Sverige, Danmark, Norge och Finland och flygbolaget Novair. Specialistresebyråerna Golf Plaisir, Lime Travel och sporthotellet Playitas på Fuerteventura hör också till den nordiska verksamheten. DER Touristik Nordic AB har cirka 900 anställda och 1 miljon resenärer till destinationer över hela världen. Gå gärna in på http://www.apollo.se/​​ för att läsa mer om oss!​  

Vårt mål är att förverkliga semesterdrömmar till världens alla hörn och för att lyckas med detta är vi i ständigt behov av engagerande, motiverade och nytänkande medarbetare. Vare sig om du är intresserad av att arbeta som reseledare, resesäljare, med marknadsföring, HR, IT, Revenue Management, ekonomi, att producera våra resor eller med affärsutveckling så har vi alla samma målsättning – att erbjuda våra kunder en fantastisk resa.  

På Apollo strävar vi efter att efterfölja våra fyra värdeord Business Minded, Act Together, Bold och Care. Vi arbetar i en föränderlig miljö i högt tempo där vi bryr oss om varandra och där vi hjälper varandra att lyckas. På Apollo finns stora möjligheter att utvecklas, både professionellt och som människa. Detta innebär att vi hela tiden ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet och engagemang.  Apollo samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) och vi är TravelLife-certifierade.

Liknande jobb

Liknande jobb