Arbetsmiljöspecialist till ISS Facility Services

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Kontakta
Peter Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Jobbeskrivning
Arbetsmiljöspecialist

Stockholm, Södermanland

ISS Facility Services är ett av Sveriges och Nordens största tjänsteföretag med 8 500 medarbetare i Sverige och 34 000 medarbetare i Norden. Svensk omsättning är cirka 4,5 miljarder SEK och kommer från ett flertal tjänsteområden som bland annat facility management, mat & dryck, teknik- & energitjänster, städtjänster och kontorstjänster. Integrated Facility Services, IFS, är ISS unika leveransmodell där flera tjänster samordnas och levereras med egen personal. ISS Facility Services AB ingår i ISS A/S som är noterat på Köpenhamnsbörsen. Koncernen har cirka 490 000 anställda och verksamhet i 77 länder. www.se.issworld.com

Vi på ISS vet att våra medarbetare är förutsättningen för att vi ska nå vår vision, vilken är att bli världens främsta serviceorganisation. En grundläggande del i arbetet mot visionen är att säkerställa och skapa förutsättningar för Säker arbetsplats och Friska medarbetare.

Ansvar och arbetsuppgifter
Du kommer att arbete övergripande för arbetsmiljö och hälsofrågor inom ISS Sverige och dina målsättningar är att reducera de yrkesmässiga arbetsmiljö- och hälsokonsekvenserna i form av arbetsskador och sjukfrånvaro.

Du bidrar till att organisationen arbetar systematiskt, förebyggande och lärande, genom att etablera tydliga processer, instruktioner, verktyg, forum och metoder som bidrar till att främja friska medarbetare samt förebygga skador och sjukfrånvaro.

Du arbetar mot många olika intressenter och har i din roll i uppgift att säkerställa god samverkan med skyddsorganisation samt fackliga parter, samt ett väl fungerande samarbete med myndigheter, kunder och andra intressenter som ska leda till att frågor och krav från dessa hanteras på ett sätt som motsvarar behov och förväntningar.

Du bidrar till att data för styrning och uppföljning finns tillgängligt för organisationen samt bidrar till utveckling av nödvändiga stödsystem som förenklar och förbättrar verksamheten. 

Bakgrund
För den här tjänsten söker vi dig som har:

  • Akademisk examen inom för området relevant inriktning.
  • Erfarenhet av att implementera systematiskt arbetssätt som certifierats enligt internationella standarder för något eller några av områdena kvalitet, miljö och arbetsmiljö och gärna dessa integrerat.
  • Mycket goda kunskaper i relevant lagstiftning för området arbetsmiljö och hälsa.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter.
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda projekt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete i internationell koncern samt personalintensiv verksamhet. Vi har engelska som koncernspråk vilket ställer kravet att du kan utrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Upprätta processer, ta fram system, verktyg och metoder som stöttar chefer.
  • Identifiera risker samt bistå organisationen med metoder för riskidentifiering och riskhantering.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Din IT-mognad är hög och du har god erfarenhet av MS Office.

Som person är du handlingskraftig och målmedveten. Du är mycket kommunikativ och har lätt att anpassa ditt sätt att presentera, engagera och övertyga till olika målgrupper. Du arbetar systematiskt med höga krav på kvalitet och har mycket god samarbetsförmåga.

ISS är en global koncern med höga ambitioner och hos oss finns stora möjligheter att nätverka och utvecklas.

Mer om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och utgår ifrån vårt Huvudkontor i Stockholm/Liljeholmen. Du har en roll som gör dig tillgänglig för hela den svenska verksamheten, varför en hel del resor ut till våra olika kundkontrakt kommer att vara en naturlig del av din vardag.

Du kommer att rapportera till Chef arbetsmiljö och hälsa för ISS Sverige.

Vi ser att du ansöker så snart som möjligt dock senast den 20 augusti då vi arbetar med löpande urval. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsperioden gått ut. I den här rekryteringen har ISS valt att samarbeta med Constatera Search & Interim AB. För eventuella frågor om tjänsten, kontakta Rekryteringskonsult/Partner Peter Palmqvist. 070 570 82 82.

Liknande jobb

Liknande jobb