Kommunikations- och digitaliseringschef till Botkyrka kommun

Rekryterare
Plats
Botkyrka
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 27 augusti 2017
Ref:
SE-12342
Kontakta
Caroline Kock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
Botkyrka kommun söker nu en Avdelningschef för Kommunikation- och digitalisering med uppdrag att leda Botkyrka kommuns interna och externa kommunikation, marknadsföring, digitalisering samt kommunens medborgarservice. Vi söker dig som vill leda Botkyrkas e-utveckling med medborgarens fokus och som tar ett övergripande grepp om styrningen av den interna e-förvaltningen. Du förväntas också ta ett strategiskt ansvar för kommunikationsprocessen och att driva kommunikationsarbetet i linje med kommunens vision. Kommunikationschefen har en aktiv del i olika medborgarprocesser och är drivande i förändrings- och förbättringsarbetet när det gäller avdelningen. Vi jobbar i en interkulturell miljö där du förväntas bidra till kopplingen mellan ett interkulturellt förhållningssätt och de effekter som det har för vår kommunikations- och medskapandeprocess. Du har en viktig roll som kulturbärare och förväntas ta ett aktivt ansvar för genomförandet av Botkyrkas processorienterade arbetssätt och för att behålla och utveckla kommunens förtroende såväl internt som externt.  

I uppdraget ingår även ansvar för verksamheten, personal, budget och resultat samt arbetsmiljö. Kommunikationschefen är aktiv i kommunens ledningsgrupp och rapporterar till kommundirektören. Till rollen rapporterar tre enhetschefer som bildar en ledningsgrupp för kommunikationsavdelningen. De tre enheterna består av kontaktcenter, medborgarkontoren samt kommunikations- och e-enheten.  

Vi söker dig som brinner för att förbättra tillgänglighet och service till medborgarna och att skapa värde och nytta genom digital utveckling och god kommunikation.  

Du som söker har relevant akademisk examen och kunskap inom aktuellt område, du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och har minst fem års chefserfarenhet på strategisk nivå där du är van att leda genom andra chefer. Du har också vana av att leda utifrån ett interkulturellt förhållningssätt och ser hur olikheter berikar och skapar mervärde.  

Du har gärna erfarenhet av att arbeta i en processtyrd verksamhet och ser kommunikation som en process. Du är van vid att arbeta i organisationer i förändringar och har gärna tidigare arbetat i myndighetsutövande verksamheter.  

Som person har du strategisk förmåga, trivs i samarbeten och är duktig på att skapa engagemang genom delaktighet och en tydlig delegation. Att fatta beslut är något du tycker om även om det ibland innebär att vänta in. Du vidmakthåller och utvecklar dina nätverk, är trygg i dig själv och i ditt ledarskap. Du sätter service högt och har en diplomatisk ådra.  

Ditt sätt att leda grundar sig i ett coachande förhållningsätt som präglas av personlig mognad och gott omdöme. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.  

Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12342) så snart som möjligt, dock senast 27 augusti 2017. Frågor besvaras av Caroline Kock, 08-506 450 21, Mercuri Urval. Våra fackliga representanter nås via Kontaktcenter på tel 08-530 61 000.

Om företaget
Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Kommunikationsavdelningen ingår i kommunledningsförvaltningen och leds av avdelningschefen som också fungerar som strategisk kommunikationschef. Kommunikationsavdelningens uppdrag är bland annat att utveckla kontakten och servicen till medborgarna för att skapa förutsättningar till medskapande som aktiva samhällsmedborgare i Botkyrka kommun. Avdelningen ansvarar för kommunikations-, digitaliserings-, och medborgarservicefrågorna i kommunen och samordnar kommunens interna och externa kommunikation.

Liknande jobb

Liknande jobb