Sjunde AP-fonden söker erfaren jurist

Rekryterare
Sjunde AP-fonden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 juli 2017
Stängs
den 17 augusti 2017
Kontakta
Helena Woodcock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

AP7 ska nu förstärka sin organisation genom att anställa en erfaren jurist. Tjänsten rapporterar till Chef för Admininstration.

Arbetsbeskrivning
Som AP7:s första jurist blir dina arbetsuppgifter att sätta upp rutiner och processer för att säkerställa relevant legalt stöd till verksamhet och ledning. Det är både frågeställningar av mer specialiserad karaktär med koppling till AP7:s kapitalförvaltningsverksamhet som allmänna civilrättsliga och offentligrättsliga frågeställningar. Du kommer vara ansvarig för att hantera frågor rörande fondernas kapitalbeskattning och för att bistå verksamheten vid upprättande och förhandling av avtal (t ex kapitalförvaltningsavtal). Du kommer också vara ansvarig för och koordinera fondens inköp av externa juridiska tjänser. Då fonden är en myndighet ingår frågeställningar relaterade till offentlighet och sekretess samt offentlig upphandling. I rollen ligger också samordning av remisser och framtagande av remissvar.

Vem är du
Du har juristexamen och minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från finansiell verksamhet. Du har en bred affärsjuridisk kompetens med en särskild inriktning mot finansiell juridik, fond- och kapitalförvaltning och därmed relaterad juridik. Erfarenhet av kapitalbeskattning och relaterad skatterätt är meriterande. Du är van att arbeta med internationella kontakter och behärskar således såväl svenska som engelska flytande i både tal och skrift. Erfarenhet av myndighetsrelaterad juridik är meriterande. Som jurist är du van att arbeta proaktivt och självständigt och du är duktig på att prioritera. Du har en förmåga att se helheter utan att tappa sinnet för detaljer och du drivs av en nyfikenhet att förstå affären. Som person är du prestigelös, social och du har en mycket god samarbetsgförmåga. Du har lätt att vinna förtroende, du är en problemlösare och du trivs som bäst när du har varierande och utvecklande arbetsuppgifter.

Du erbjuds
Du erbjuds en ny och spännande roll som du själv har stor möjlighet att få vara med att utforma. Är du den vi söker kommer du ges en unik möjlighet att växa och utvecklas tillsammans med driftiga och kompetenta kollegor på en arbetsplats med familjär stämning och högt i tak. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler i centrala Stockholm.

Start
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval och kallelse till intervjuer sker under augusti månad. I denna rekryteringsprocess samarbetar Sjunde AP-fonden med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Liknande jobb

Liknande jobb