Juristassistent med samhällsintresse

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 juli 2017
Stängs
den 17 augusti 2017
Ref:
898
Kontakta
Emelie Sandberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som juristassistent på Finansinspektionen (FI) arbetar du främst med administrativa uppgifter som expediering och registrering av ärenden och skrivelser. Du handlägger och bereder ärenden samt uppdaterar FI:s register. I rollen ingår också utveckling och implementering av process- och rutinbeskrivningar kopplade till ärendehanteringen. Du har ett nära samarbete med kollegor internt och kommer även ha kontakt med företag under tillsyn samt med allmänheten.

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning samt några års erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom statlig myndighet. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet. Erfarenhet av diarieföring och tekniska system för registrering av information är meriterande. Har du dessutom en administrativ påbyggnadsutbildning alternativt paralegalutbildning så är det en fördel.

Som person är du självgående, serviceinriktad, tydlig och initiativtagande. Du bidrar med gott samarbete och ett strukturerat arbetssätt. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta HR-specialist Emelie Sandberg, 08-408 984 19.

En av befattningarna är en tillsvidareanställning och vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Den andra anställningen är ett vikariat till och med januari 2019.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 17 augusti 2017. Rekryteringsprocessen bedrivs fortlöpande och arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av processen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb