Marsh söker affärsfokuserad och driven M&A-jurist för fortsatt expansion i Norden

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 juli 2017
Stängs
den 19 augusti 2017
Kontakta
Ron Cohen
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Har du erfarenhet av M&A-rådgivning och är på jakt efter nästa stora utmaning i din karriär? Marsh söker nu en driven och affärsfokuserad M&A-jurist till det nordiska M&A-försäkringsteamet.

OM TJÄNSTEN
Till denna roll söker vi dig som har arbetat 3-5 år med M&A- och transaktionsrådgivning på advokatbyrå eller bolag. I rollen på Marsh kommer du att arbeta bland annat med private equity-bolag, industriella bolag och fastighetsfonder samt deras rådgivare i samband med placering av M&A-försäkringar. Vidare är affärsutveckling och presentation av våra tjänster till potentiella och existerande klienter en integrerad del av rollen. Marsh erbjuder dig en långsiktig resa med mycket goda karriärmöjligheter där du får chansen att bredda dig som M&A-rådgivare samt utveckla dina färdigheter inom affärsutveckling och strategiskt arbete.

Du kommer att vara en del av det nordiska Private Equity och M&A-teamet (PEMA) med bas i Stockholm. Marsh PEMA-team arbetar med försäkringsförmedling och riskrådgivning i samband med M&A-affärer och rådger private equity-bolag, fastighetsinvesterare och industriella företag genom hela investeringscykeln. Du kommer att ingå i ett team om fyra personer i Stockholm och rapportera till vår nordiska verksamhetsledare för PEMA.

Resor till de nordiska länderna och London kommer att vara en del av tjänsten.

ARBETSUPPGIFTER
I denna roll kommer du att:

 • Projektleda och placera M&A-försäkringar i samband med nordiska M&A-transaktioner;
 • Vara klientansvarig och svara för kommunikation och dialog med klienter samt M&A-rådgivare;
 • Granska SPA samt övrig transaktionsdokumentation;
 • Granska och förhandla försäkringspolicys med försäkringsgivare;
 • Ansvara för försäljning och affärsutveckling gentemot nya och befintliga klienter och M&A-rådgivare;
 • Samarbeta med Marsh’s PEMA-team i Norden och övriga Europa;
 • Ansvara för marknadsaktiviteter samt hålla i utbildningar för klienter och samarbetspartners; och
 • Omvärldsbevaka M&A- och Private Equity-marknaden i Norden

OM DIG
Efterfrågade specifika kompetenser:

 • Juristexamen eller motsvarande. Examen i företagsekonomi / MBA är meriterande. 
 • 3-5 års erfarenhet av M&A-transaktioner från advokatbyrå eller bolag.
 • God analytisk förmåga samt utvecklat affärssinne.
 • Stort engagemang, social, kommunikativ och hög energinivå.
 • Meriterande med erfarenhet från Private Equity-transaktioner samt ett klientnätverk.
 • Behärskar svenska och engelska obehindrat både i tal och skrift. Övriga nordiska språk är meriterande.

Som person är du kunnig inom M&A-transaktioner och behärskar transaktionsdokumentationen väl. Minst lika viktigt som den juridiska kompetensen är dock att du har ett säljdriv och ser affärsnyttan. Du är initiativrik, kunskapssökande och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. För att nå framgång på Marsh krävs det att du håller hög kvalitet i ditt arbete, har ett högt tempo och inger ett gott förtroende gentemot klient.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För mer information om tjänsten och/eller Marsh är du välkommen att kontakta Ron Cohen på +46 73 518 51 88 eller via mail på ron.cohen@sharprecruitment.se.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan som ska innehålla ansökan, CV, betyg samt eventuella relevanta arbetsintyg. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Ansökan skickas till: ron.cohen@sharprecruitment.se

Sharp Recruitment är specialiserad på search, rekrytering och bemanning av jurister och specialister inom områden som compliance, skatt, arbetsrätt, bygg- och fastighetsrätt m.fl. Vi erbjuder dig som kund att på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt hitta de främsta talangerna, oavsett dina krav. Att matcha rätt kompetens med rätt organisation kräver up-to-date branschkännedom och en förmåga att snabbt se ditt behov. Vi är stolta över vår erfarenhet, djupa kunskap och insikt om juristbranschen.

Marsh är världsledande inom försäkringsförmedling och riskhantering. Vi hjälper våra kunder att ta fram innovativa lösningar för att säkerställa kundens verksamhet och tillväxt. Marsh har cirka 27.000 medarbetare som verkar för att ge råd kring risk och försäkring till företag i över 100 olika länder. Marsh är ett helägt dotterbolag till Marsh & McLennan Companies (NYSE: MMC). Tillsammans med våra systerbolag Mercer, Guy Carpenter och Oliver Wyman, kan vi erbjuda våra kunder vägledning samt helhetslösningar inom områdena risk, strategi och humankapital. MMC ca 60.000 anställda över hela världen och en samlad omsättning som överstiger USD 12 miljarder.

Liknande jobb

Liknande jobb