Inköpschef till Fresks Group

Rekryterare
Plats
Östersund
Annonserat
den 24 juli 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Kontakta
Rosmari Hagström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om tjänsten
Vi söker nu en Inköpschef till vårt huvudkontor i Östersund. Som Inköpschef ansvarar du övergripande för inköp, logistik och produktflöden inom vår koncern. Tillsammans med logistik- och produktansvariga samt övriga medarbetare vid inköpsorganisationen bidrar ni till vår fortsatta tillväxt där lönsamhet, optimal balans mellan kostnad, kvalitet, leveranssäkerhet och hållbarhetstänk är viktiga framgångsfaktorer.

Du arbetar framförallt strategiskt men även operativt tillsammans med ditt team där du skapar förutsättningar för en väl fungerande inköps- och logistikorganisation i harmoni med de mål som sätts upp för koncernen. Det innefattar bland annat ansvar för inköps-relaterad strategi och taktik integrerad med övergripande affärsstrategi för att ytterligare stärka koncernens marknadsposition.

Som inköpschef är det viktigt att du trivs i förhandlingssituationer. Du kommer tillsammans med ditt team att arbeta med koncernövergripande avtalsprocesser där ni även skapar, utvecklar och bibehåller långsiktiga relationer med leverantörer.

I tjänsten ingår ett personalansvar för inköpsavdelningens medarbetare. 

Fresks Group utvecklas ständigt och du kommer få möjlighet att arbeta i en företagsstruktur där frågor och kompetens kring verksamhetsutveckling, användning av moderna IT-system, avtalshantering och uppföljning står högt upp på agendan.

Vem är du
För att lyckas med den här rollen bör du ha en gedigen erfarenhet av inköp och logistik kopplat till helintegrerade affärssystem. Du har även goda ledaregenskaper som skapar ett gott arbetsklimat och viktiga förutsättningar för kompetenta och drivna medarbetare.

Du är givetvis en van förhandlare och trygg i din roll när du umgås med andra människor och när du bygger och underhåller relationer. Med din kreativitet tänker du både rationellt och vågar hitta nya vägar till förbättringar och utveckling. När nya utmaningar och behov uppstår inom organisationen, är du kreativ, drivande och lösningsfokuserad. Du triggas av tillväxt- och lönsamhetstänk och har en hög nivå av affärsmannaskap.

Vi erbjuder dig
En mycket intressant tjänst i en ambitiöst växande företagsgrupp där du och övriga medarbetare är viktiga byggstenar och förutsättningar för att nå nya höjder på vår resa.

Ansökan och kontaktperson
Du söker tjänsten genom att registrera dina kontaktuppgifter och laddar upp ditt CV på www.experis.se, jobb-id-nr 26788. Vi jobbar löpande med intervjuer under ansökningsperioden. Ansök senast 20 augusti. Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Rosmari Hagström på 073 – 028 70 40 alt mail rosmari.hagstrom@se.experis.com

Om företaget
Fresks Group är en koncern inom byggvaruhandeln med mycket starka varumärken som XL-BYGG Fresks, XL-BYGG Östergyllen, Gärdin & Persson samt Övik Låsteknik. Vi befinner oss på en stark tilIväxtresa med målsättning att fördubbla omsättningen inom några år. Koncernen bedriver i dagsläget verksamhet på 24 anläggningar, omsätter ca 1,5 miljarder kronor och sysselsätter drygt 400 årsanställda.