Underwriter till team Väst på Affärsområde SME & Midcorp

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 juli 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Kontakta
Carl-Johan Karlsson
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

EKN genomför en stor satsning på att nå ut till svenska små och medelstora företag. På affärsområdet arbetar 35 personer uppdelat på fyra geografiska kundteam för att fördjupa kontakten med företag och banker i respektive region. EKN finns representerade med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vi har högt uppsatta mål och söker dig som vill vara med och utveckla EKN:s affärer och kundrelationer för att stötta små och medelstora företag, samt öka kännedomen och kunskapen om EKN:s erbjudande.

Affärsområdet SME & Midcorp ansvarar för försäljning och kundrelationer, hantering och riskbedömning av affärer för företag med en omsättning upp till 5 miljarder kronor.


Vi söker nu en medarbetare till team Väst, med erfarenhet av arbete med kreditbedömning och företagsfinansiering gärna i samband med export. Team Väst är en starkt expansiv region som omfattar länen Halland och Västra Götaland. Tjänsten är placerad i Stockholm men innebär en del resor i Västsverige. Team Väst står för en stor del av Affärsområdets transaktioner. Affärerna varierar i längd och komplexitet och avser nästan alla branscher och marknader.

Arbetsbeskrivning
Arbetet på affärsområdet kännetecknas av ett högt flöde av internationella affärer som kräver snabba beslut och ett nära samarbete med våra jurister och landriskanalytiker. Flödesaffärerna dominerar men affärsområdet hanterar även stora och komplexa affärer, ingen affär är för liten eller för stor. Affärerna varierar i längd och komplexitet och finns på alla marknader, EKN har affärer i mer än 120 länder. Som underwriter har du daglig kontakt med svenska exportföretag och banker, men även med internationella banker och utländska företag.

Du kommer att hantera ansökningar om exportkreditgarantier från företag och banker, kredit- och riskbedöma, sätta pris och andra villkor, samt presentera förslag till beslut. Ditt fokus kommer att vara på affärer med kort kredittid. Du kommer att arbeta i nära samarbete med de kundansvariga i teamet och bistå dem i affärshanteringen. I arbetet ingår att utveckla samarbetet med kunderna, etablera nya kontaktytor och hitta nya affärsmöjligheter.

Kompetensprofil
Du ska tycka om att arbeta i team och ha en mycket hög servicenivå såväl externt som internt, samt ett stort engagemang och en vilja att aktivt bidra till att utveckla verksamheten vidare. Vi tycker att det är viktigt att du har ett genuint intresse för svenskt företagande och finansieringsfrågor. Den här tjänsten tror vi passar dig som är relativt nyutexaminerad, har en ekonomisk högskoleutbildning och som vill arbeta som underwriter med inriktning mot riskbedömning av affärer i en internationell miljö. Arbetet ställer krav på hög kommunikations- och presentationsförmåga i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som t ex kreditbedömning, finansieringsfrågor m.m. är meriterande liksom kunskaper i andra språk. Du skall tycka om att bygga relationer med våra kunder. Du bör vara drivande och ha förmåga att självständigt lösa uppgifter. Arbetet ställer höga krav på ansvarstagande, analytisk förmåga, flexibilitet och samordningsförmåga. Du kommer emellanåt att resa tillsammans med våra kunder såväl i Sverige som i utlandet.

Placeringsort är Stockholm.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning om ett år, med möjlighet till förlängning.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef Små och medelstora företag, eller Margaretha Bergman bitr affärsområdeschef. Frågor om anställningsvillkor besvaras av Gun Lidholm, personalchef, facklig representant är Bo Lindgren. Samtliga nås på telefon 08-788 00 00.

Sista ansökningsdag
21 Augusti 2017

Liknande jobb

Liknande jobb