Underwriter/Kundansvarig med erfarenhet av kreditbedömning

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 juli 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Kontakta
Carl-Johan Karlsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

EKN genomför en stor satsning på att nå ut till svenska små och medelstora företag. På affärsområdet arbetar 35 personer uppdelat på fyra geografiska kundteam för att fördjupa kontakten med företag och banker i respektive region. EKN finns representerade med lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Vi har högt uppsatta mål och söker dig som vill vara med och utveckla EKN:s affärer och kundrelationer för att stötta små och medelstora företag, samt öka kännedomen och kunskapen om EKN:s erbjudande. Vi söker nu en underwriters/kundansvariga till kontoret i Stockholm med gedigen erfarenhet av arbete med kreditbedömning och företagsfinansiering och gärna i samband med export.

Affärsområdet SME & Midcorp ansvarar för försäljning och kundrelationer, hantering och riskbedömning av affärer för företag med en omsättning upp till 5 miljarder kronor.


Arbetsbeskrivning
Arbetet på affärsområdet kännetecknas av ett högt flöde av internationella affärer som kräver snabba beslut och ett nära samarbete med våra jurister och landriskanalytiker. Flödesaffärerna dominerar men affärsområdet hanterar även stora och komplexa affärer, ingen affär är för liten eller för stor. Affärerna varierar i längd och komplexitet och finns på alla marknader, EKN har affärer i mer än 120 länder. Som underwriter/kundansvarig har du daglig kontakt med svenska exportföretag och banker, men även med internationella banker och utländska företag. Du kommer att arbeta aktivt med att informera om EKN och våra tjänster samt ge råd om lämpliga finansiella strukturer och exportkreditlösningar till såväl existerande som potentiella kunder, samt kredit bedöma och analysera finansiell information. Du kommer att arbeta i nära samarbete med andra underwriters/ kundansvariga på affärsområdet.

Du hanterar ansökningar om exportkreditgarantier från företag och banker, kredit- och riskbedömer, sätter pris och andra villkor, samt presenterar förslag till beslut. I arbetet ingår att utveckla samarbetet med kunderna, etablera nya kontaktytor och hitta nya affärsmöjligheter.

Kompetensprofil
Den här tjänsten tror vi passar dig som tycker om att arbeta i team och har en hög servicenivå såväl externt som internt, samt ett stort engagemang och en vilja att aktivt bidra till att utveckla verksamheten vidare. Vi tycker att det är viktigt att du har ett genuint intresse för svenskt företagande och finansieringsfrågor.

Du har ekonomisk högskoleutbildning och ett par års relevant erfarenhet av arbete med kreditbedömning, exportfinansiering och finansieringsfrågor, gärna från bank, finansbolag, exportföretag eller kreditförsäkringsbolag.

Arbetet ställer krav på hög kommunikations- och presentationsförmåga i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du skall tycka om att bygga relationer med våra kunder. Du är drivande och har förmåga att självständigt lösa uppgifter då arbetet ställer höga krav på ansvarstagande, analytisk förmåga, flexibilitet och samordningsförmåga. Du kommer emellanåt att resa såväl i Sverige som i utlandet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Placeringsort är Stockholm.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Carl-Johan Karlsson, affärsområdeschef Små och medelstora företag, eller Margaretha Bergman, bitr affärsområdeschef. Frågor om anställningsvillkor besvaras av Gun Lidholm, personalchef, facklig representant är Bo Lindgren. Samtliga nås på telefon 08-788 00 00.

Sista ansökningsdag
2017-08-21

Liknande jobb

Liknande jobb