Scania

Inköpare till Project Purchasing Powertrain, Scania

5 dagar kvar

Rekryterare
Plats
Södertälje
Annonserat
den 2 augusti 2017
Stängs
den 27 augusti 2017
Ref:
20172623
Kontakta
Mikael Bramert
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Scania Purchasing ansvarar för globalt inköp till Scanias samtliga anläggningar samt till viss del även för andra märken inom Volkswagen Truck & Bus. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje, där vi sitter i nyrenoverade lokaler nära både pendeltåg, regionaltåg och bussar. Powertrain Purchasing är den avdelning som fokuserar på artiklar till motor, växellåda och axlar. Både sådant som vi konstruerar själva och leverantörskonstruerade komponenter.

Just nu pågår många stora projekt inom Powertrain med flertalet lanseringar de kommande åren. Det kommer innebära stora utmaningar för projektinköpsgrupperna, som därför är i behov av förstärkning. Vi söker nu en inköpare som efter en längre en introduktion till Scania Purchasing kommer att jobba med projektinköp för smide, gjutgods eller komponenter, beroende på behov och tidigare erfarenhet.

Beskrivning av tjänsten
Som projektinköpare är du inköps röst i utvecklingsprojekten och arbetar tvärfunktionellt, både internt med R&D, produktion och marknad, såväl som externt med leverantörer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina inköpskollegor sätta strategier för materialgrupper och leverantörer, förhandla priser med leverantörer, granska tekniska underlag utifrån en kommersiell synvinkel samt sätta tidplaner för inköps aktiviteter i projekten. Du hanterar både komplexa tekniska frågor och har samtidigt ett stort kommersiellt ansvar för projekten, Scania och Volkswagen.

Din profil
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av inköpsarbete, alternativt gedigen kunskap om konstruktions- eller produktionsprocesser, inom verkstadsindustrin. Du har ett intresse för teknik och affärer, är resultat- och målinriktad, driven samt klarar av att hantera många frågor samtidigt. Du kommer att ha många kontakter och behöva presentera dina case i olika sammanhang. Det är därför av stor vikt att du har lätt att kommunicera i tal och skrift och tycker om att träffa nya människor och skapa nätverk.
 
Vi strävar efter att vara en dynamisk arbetsplats med högt i tak och ständiga förbättringar. Att du har en positiv inställning till nya arbetssätt likväl som ett kritiskt granskande av befintliga är därför av stor vikt.
 
Du är civilingenjör eller civilekonom och talar och skriver flytande svenska och engelska. Tyska är meriterande. Resor kan förekomma och du har B-körkort

Scania erbjuder
Respekt för individen är ett av våra kärnvärden och för rätt person som tar eget ansvar för sin utveckling erbjuder Scania många verktyg för en spännande karriär, i Sverige eller utomlands. Specialist eller ledare – du väljer. Vi erbjuder kompetensutveckling från första dagen via vårat eget utbildningscenter med både interna och externa kurser.
 
Som anställd har du även tillgång till en komplett träningsanläggning och våra egna pendlarbussar som tar dig till och från Cityterminalen i Stockholm eller Liljeholmen direkt till vår anläggning i Södertälje varje dag. Vi har även en rad andra förmåner som exempelvis personalbil till en förmånlig kostnad, resultatbonus, flexibel arbetstid, lunchförmåner till reducerat pris och mycket mer.
 
För ytterligare information kontakta gärna
Mikael Bramert (chef Project Purchasing, Forgings), 08-553 858 86.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Vi ser fram emot din ansökan som beskriver hur du kan bidra till Scanias fortsatta framgång.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20172623 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. 

About the job

  • Title: Inköpare till Project Purchasing Powertrain
  • Business area: Purchasing
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2017-08-27
  • Job Id: 20172623

About Scania
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har 44 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2015 uppgick faktureringen till 95 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,8 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group