Bolagsjurist till Siemens Financial Services Nordic

Rekryterare
Siemens Financial Services
Plats
Solna
Annonserat
den 4 augusti 2017
Stängs
den 3 september 2017
Kontakta
Helena Woodcock
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Som bolagsjurist vid Siemens Financial Services kommer du att skriva och förhandla avtal och vara rådgivare åt bolaget och affärsledning i olika affärsjuridiska frågor företrädesvis inom finans och leasing i Sverige och Norden. Arbetet kommer också innehålla regulatoriska frågor. Du kommer utöver ansvaret för Siemens Financial Services även ansvara för en annan division inom Siemens Sverige med bred affärsjuridik.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och ca 5-7 års yrkeserfarenhet gärna från advokatbyrå, bank och/eller bolag. Du har hunnit skaffat dig en trygghet i den finansiella juridiken med leasing och regulatoriska frågeställningar, men har ett starkt driv att utvecklas och gå vidare i en mer operativ roll med bred affärsjuridik. Du är van att arbeta självständigt och du är en duktig jurist med förhandlingsvana. Erfarenhet av kommersiella avtal är viktigt, gärna med fokus på de särskilda frågeställningar som digitalisering innebär från ett legalt perspektiv. Som jurist är du affärsmässig och pragmatisk utan att släppa kravet på hög kvalitet i din rådgivning. Du arbetar strukturerat och du är trygg med att fatta beslut. Som person är driven och engagerad. Du är kommunikativ, har lätt att etablera relationer och tycker om att ge service. Du är en lagspelare och har mycket lätt för att samarbeta. Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Du erbjuds
Siemens är en inspirerande arbetsplats som genomsyras av öppenhet, flexibilitet och ansvarstagande. Vi hjälper och stöttar varandra till framgång, Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och självständigt arbete. Du får arbeta med marknadsledande produkter och system med hög kvalitet och anpassad teknik. Du kommer få en grundlig introduktion av företaget, våra produkter och kunder och du kommer sedan ges alla förutsättningar att utvecklas och nå din fulla potential. Du kommer tillhöra en juristavdelning där man arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat.

Start
Enligt överenskommelse

Lön
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Siemens med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Solna
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

Om verksamheten
Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik och effektiv produktion genom elektrifiering, automation och digitalisering. Siemens har ca 348 000 anställda i över 200 länder. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter och huvudkontoret flyttar i höst till nya och moderna lokaler i Arenastaden i Solna.

Siemens Financial Services är en internationell leverantör av finansiella företagslösningar. Vi stöttar kundinvesteringar med lösningar för leasing av utrustning med projektfinansiering och strukturerad finansiering.

Siemens söker nu en driven och engagerad bolagsjurist till huvudkontoret i Stockholm med ansvar för juridiken i Siemens Financial Services nordiska verksamhet. Du kommer tillhöra ett team om 10 jurister i Sverige, och rapportera direkt till Chefsjuristen för Sverige och Norden.

Liknande jobb

Liknande jobb