Junior riskexpert som vill vara med och granska företagens it-verksamhet och informationssäkerhet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 augusti 2017
Stängs
den 25 augusti 2017
Ref:
899
Kontakta
Christer Furustedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som it-riskexpert analyserar du bankernas it-verksamhet och informations- och cybersäkerhet. I samarbete med erfarna it-riskexperter granskar och utvärderar du it-relaterade risker hos företag som står under Finansinspektionens (FI) tillsyn. Du deltar i utvecklingen av FI:s it-tillsyn och regelbildning. Tjänsten innebär tät kontakt med kollegor på andra tillsynsmyndigheter inom EU och det finns möjligheter att bidra i internationella arbetsgrupper inom it-riskområdet.

Arbetet ger dig stor möjlighet att utveckla din kompetens och ditt kontaktnät såväl på den svenska finansmarknaden som inom EU. Du kommer också vara med och planera och prioritera FI:s tillsyn inom området.

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, exempelvis inom systemvetenskap. Du har några års erfarenhet av it- och informationssäkerhetsrelaterade frågor, gärna inom finansiell sektor som revisor, konsult eller specialist. Kunskap om utredningsarbete och etablerade standarder inom området såsom Cobit och ISO 27001 är meriterande liksom certifieringar i CISA och CISSP.

Som person är du självgående, initiativtagande, serviceinriktad och har ett analytiskt förhållningssätt. Du bidrar med gott samarbete och struktur. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Christer Furustedt, biträdande avdelningschef på 08-408 984 24.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och vidimerade betyg senast den 25 augusti 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb