Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Gruppchef Front Office Låna till Skandiabanken

Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 augusti 2017
Stängs
den 10 september 2017
Kontakta
Caroline Ekman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Jobbeskrivning
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för krediter- både ur ett kund- affärs- och riskperspektiv! Skandias bank söker nu en Gruppchef till Front Office Låna som vill vara med och fortsätta utveckla verksamheten till nästa nivå! Om du vill arbeta på en mindre bank, i en utvecklande och prestigelös miljö, med kortare beslutsvägar och större möjligheter att påverka, är den här rollen för dig!

Din roll
Som Gruppchef Front Office Låna ansvarar du för kredithandläggarna och beviljningen av krediter i banken. Rollen innebär att säkra kreditbedömningen i banken och en effektiv administration vilket görs utifrån ett ständigt fokus på kundvärde samt digitalisering och effektivisering. Rollen innebär personalansvar för Front Office teamet och därtill ansvar för både budget samt risk- och regelverksfrågor för denna del av verksamheten.

Gruppchef Front Office Låna ansvar för att kreditgivningen sker enligt fastställda policys, processer och gällande regelverk. Du ska aktivt driva utvecklingen av affärsmässigheten i kreditbesluten utifrån både kreditrisk men även kundlönsamhet. Du ansvarar därmed för att utveckla, motivera och driva både gruppen och gruppens arbetssätt framåt.

Kortfattat har Chefen för Front Office ansvar inom följande områden:
• Budgetansvar samt kostnadsuppföljning
• Personalansvar för Front Office medarbetarna
• Ansvarig för kreditbesluten lånebeviljande och för processen för lånebeviljande
• Operativt ansvarig för administration, tjänster och arbetsprocesser med fokus på att skapa ett högt kundvärde och bidra till lönsamhet
• Ansvar för risk- och regelverksfrågor för denna del av verksamheten
• Ansvarar för effektiva gränssnitt och god samverkan med övriga relevanta enheter i värdekedjan, både i och utanför banken
• Medlem i bankens kreditkommitté

Din profil och bakgrund
Vi ser att du har flera års erfarenhet av bankarbete och specifikt inom lån och krediter mot privatmarknaden men det är meriterande om du även har erfarenhet av att fatta kreditbeslut för företagskunder. Du har ett stort intresse för att leda och utveckla andra och arbetsledande erfarenhet är meriterande. Du är därtill flytande i svenska och engelska i såväl tal och skrift som förståelse.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och hoppas hitta dig som är driven och har en vilja att utveckla arbetssätt samt har en fallenhet för att kunna ta till dig och förstå kopplingar och konsekvenser av t.ex. regelverkskrav och processförändringar. Vi ser gärna att du är en naturlig ledare som vill se andra växa, trivs i en ledarroll och har god kommunikativ förmåga där du skapar förståelse och engagemang. Du är samtidigt prestigelös med fokus på laget.
Du drivs av att leverera goda resultat och att se ditt team arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Du har integritet och kan balansera kund-, affärsfokus och riskmedvetenhet. För att trivas i denna roll ser vi även att du triggas av utmaningar och möjligheter till förändring.

Låter det intressant? Kontakta oss!

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandia med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till rekryteringskonsult Caroline Ekman tel: 076-775 91 27
Välkommen in med din ansökan!

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Skandia har hjälpt kunder med rådgivning, försäkringar, bankaffärer och kapitalförvaltning i 160 år och har 2,5 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på 548 miljarder kronor och 2 500 anställda. Från årsskiftet 2013/2014 är Skandia ett kundstyrt och ömsesidigt bolag. Våra kunder är med och styr och påverkar Skandias inriktning, både på ett formellt och informellt sätt.

Liknande jobb

Liknande jobb