Blaq

Head of Legal & Compliance – Exceed Capital

Rekryterare
Blaq
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 18 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Kontakta
Jonas Strimling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

I ROLLEN SOM HEAD OF LEGAL & COMPLIANCE ERBJUDS RÄTT KANDIDAT MÖJLIGHETEN ATT TA ETT STORT ANSVAR INOM ETT SPÄNNANDE BOLAG I UTVECKLING. DU KOMMER ATT VARA ANSVARIG FÖR BOLAGETS COMPLIANCEFUNKTION OCH FÖR BOLAGETS REGELEFTERLEVNAD. DETTA ÄR EN SENIOR MÖJLIGHET DÄR RÄTT KANDIDAT FÅR STORA MANDAT ATT UTVECKLA FUNKTIONEN OCH ARBETA NÄRA DEN ÖVRIGA VERKSAMHETEN. ROLLEN RAPPORTERAR DIREKT TILL STYRELSE OCH VD. 

Din utmaning:
Tjänsten kommer att innebära varierande arbetsuppgifter i en bred roll där man arbetar nära verksamheten och affären. Du är i kommer att ansvara för att säkerställa att bolaget efterlever externa och interna regelverk.

  • Följa upp och identifiera compliance-risker i organisationen så att full regelefterlevnad följs
  • Bevaka och implementera externa krav och regelverk i verksamheten
  • Ansvara för framtagandet av nya interna regler och upprätthålla befintliga vid behov
  • Vara klagomålsansvarig och ansvarig för AML
  • Upprätta och genomföra utbildningar internt och fungera som stöd till verksamheten

Din bakgrund
Vi söker en jurist med minst 3 års erfarenhet av arbete med compliance från rådgivning- och värdepappersbolag, eller från arbete vid ett finansiellt institut. Du ska ha goda regulatoriska kunskaper och kunskap om regelverksfrågor avseende finansbranschen, och du har en god förmåga att dokumentera samt kommunicera i tal och skrift – såväl på engelska som på svenska.

Som person bör du trivas i att arbeta i team för att nå gemensamma mål, men samtidigt vara självgående, initiativrik, och van att ta ansvar.

Vad vi erbjuder
Exceed Capital är ett privatägt värdepappersbolag och ägs alltså inte av något försäkringsbolag eller någon bank. Att vi är fristående gör att vi kan agera utefter en långsiktigt hållbar plan där du som kund kan vara säker på att de råd vi ger är de bästa utifrån din situation. Fristående innebär också att det står Exceed Capital fritt att välja de produkt- och tjänsteleverantörer vi anser vara bäst för tillfället. Vi utvärderar ständigt bankernas, försäkrings- och produktbolagens utbud för att kunna säkerställa att de lösningarna vi erbjuder är trygga, kvalitativa och prisvärda.

Ansök
Är tjänsten inte helt rätt för din profil? Gör då gärna en spontananmälan. Vid framtida uppdrag kan vi då kontakta dig när dina specifika kompetenser efterfrågas. Vi påbörjar alltid rekryteringsprocesser med vårt eget nätverk och du ökar dina möjligheter att bli headhuntad.

Liknande jobb

Liknande jobb