Marknadschef till Stångåstaden

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 21 augusti 2017
Stängs
den 20 september 2017
Kontakta
Cicki Birgersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Marknadschef till Stångåstaden

Nu söker vi en Marknadschef som vill vara med och leda arbetet med att nå vår vision – ett steg före. För att lyckas med det måste vi fortsätta att sätta kunden i fokus och tillföra mervärden bland annat genom relevant service och rätt innehåll i vår kommunikation.

Som Marknadschef har du övergripande ansvar för att vidareutveckla det strategiska och långsiktiga varumärkesarbetet. I rollen förväntas du också bidra till att öka interaktivitet och tillgänglighet för våra kunder samt att säkerställa en modern och effektiv struktur för att utveckla den löpande verksamheten. Uppgiften innebär även att bidra aktivt i ledningsgruppsarbetet för att strategiskt medverka till Stångåstadens utveckling som helhet. Rollen rapporterar direkt till VD och ingår i koncernledningen. I övrigt innefattar tjänsten bland annat:

 • Ledning och utveckling av marknadsavdelningen bestående av 6 medarbetare inom redaktionell kommunikation, PR/press, event/evenemang, kommunikation och webb.
 • Övergripande ansvar för varumärkes-, kommunikations-, marknads- och mediestrategier inklusive;

- Externkommunikation och marknadsföring (on/offline, press/PR, sociala medier, ambassadörer/influencers, event, föreningssamarbeten etc)

- Internkommunikation/intranät

- CRM och leadsgenerering

- Målgruppsanalyser, undersökningar och omvärldsbevakning

- Kravställning mot externa samarbetspartners såsom kommunikations- och mediebyrå, systemstödsleverantörer etc

- Värdegrundsarbete och employer branding i nära samarbete med HR

- Kriskommunikation och medieträning/rådgivning

 • Aktivt bidra till att utveckla kundintressanta digitala kring-/servicetjänster samt leda och driva digitaliseringsprojekt (exempelvis inom trygghet, tillgänglighet, energispar, återvinning etc).
 • Nära samverkan med och stöd för ledning inom övriga verksamhetsområden exempelvis IT, sälj/kundansvariga, fastighets- och förvaltningsavdelning med flera.

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet från ledande befattning av strategiskt kommunikationsarbete och från digitalt anpassad kommersiell och konsumentnära verksamhet. Kunskap om och intresse för samhällsfrågor är meriterande. Dessutom förväntar vi oss:

 • Gedigen erfarenhet av varumärkes-/målgruppsarbete, kommunikation (kanalval, budskap, tonalitet etc) och PR.
 • Erfarenhet av att leda digitala innovationsprojekt såsom utveckling av nya servicefunktioner.
 • Arbete med inbound marketing/CRM/marketing automation (B2B/B2C) är meriterande.
 • Erfarenhet av att sätta/följa upp relevanta mål samt av att kravställa mot externa samarbetspartners.
 • Dokumenterad erfarenhet av kommunikation via digitala kanaler samt från att skapa struktur och process/systemstöd för ett integrerat arbete.
 • Ledarerfarenhet (leda genom andra) – trygg, kommunikativ, med gott omdöme samt förmåga att skapa arbetsglädje.
 • Idérik och drivande (projektledare), strukturerad och affärsorienterad – bidrar proaktivt, utmanar på ett konstruktivt sätt samt etablerar strukturer och processer.
 • God kommunikatör och presentatör – goda kunskaper i svenska.
 • Akademisk utbildning samt goda kunskaper i MS Office.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) med placering i Linköping. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Ansök via www.bohmans.com 

Vid eventuella frågor kontakta rekryteringskonsult Cicki Birgersson på 070 335 99 78


Stångåstaden
Stångåstaden bygger och utvecklar Linköping – hela tiden med målet att utveckla branschen och våga visa vägen framåt. Vi har höga ambitioner att vara ett föredöme i branschen, vilket ställer höga krav på arbetet med innovation, ständiga förbättringar, kvalité och hållbarhet. I vår verksamhet står kunden i fokus och vi arbetar med att skapa kundnöjdhet och samhällsnytta. Vi arbetar också aktivt med att utveckla organisation, arbetssätt, ledar- och medarbetarskap. Läs gärna mer om oss här - www.stangastaden.se/ 

Liknande jobb

Liknande jobb