Business Controller inom event och hållbarhet till Bonnier News

Rekryterare
Bonnier News
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 22 augusti 2017
Stängs
den 21 september 2017
Kontakta
Maria Brisheim
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Deltid
Verksamhetsområde
Privat sektor

business controller

Är du en stark kommunikatör med goda erfarenheter av redovisningsarbete? Gillar du att stötta organisationen med ekonomiska analyser av verksamheten och trivs med att arbeta i en dynamisk miljö med många kontaktytor? Då är rollen som Business Controller på Bonnier News rätt för dig!

Vi söker nu en Business Controller med ansvar för Live-verksamheten (event, utbildningar och kurser) för bland annat varumärkena Dagens Medicin, Veckans Affärer, Resumé, Aktuell Hållbarhet, Dagens Industri och Dagens Nyheter. Som Business Controller på Bonnier News kommer du även ha ett större ansvar för affärsområdet Hållbarhet inom Bonnier Business Media. Aktuell hållbarhet är ett varumärke som riktar sig till beslutsfattare inom hållbarhet, CSR och miljö som behöver uppdaterad information och fördjupade analyser inom hållbarhetsområdet. Varumärket har en webbsida, digitala nyhetsbrev, tidning, kurser, utbildningar och konferenser inom hållbarhets och miljöområdet.

Som Business Controller ingår du i Bonnier News ekonomiorganisation med ca 30 personer och rapporterar närmast till chefen för Bonnier Business Medias Business Control. Du kommer att som Business Controller stödja verksamheten med att säkerställa bokslut, ansvara för budget och prognosarbete samt bistå med analyser för tjänste- och produktportföljen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för budget- och prognosarbete för Live-verksamheten
  • Ansvarig i budget- och prognosarbete för Bonnier Business Medias affärsområde Hållbarhet
  • Bistå med ekonomiska analys för tjänste- /produktportföljen
  • Månadsbokslut- säkerställa att resultatet blir rättvisande och analysera samt följa upp avvikelser
  • Säkerställa avklipp av intäkter och kostnader. Analysera problematik.
  • Intern rapportering, uppföljning och analys av resultat och nyckeltal med ansvariga chefer i återkommande Business Reviews.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en person med erfarenhet av business control och som har god kunskap i kvalificerat redovisningsarbete. Du är van att arbeta med månadsbokslut och deadlines och har gärna erfarenhet av koncernredovisning. Som Business Controller skall du ha erfarenhet av att analysera verksamheten, driva budget- och prognosarbete samt erfarenhet av rapportering i en större organisation. Vidare skall du vara van med att jobba i Excel med stora transaktionsmängder och ha ett allmänt stort systemintresse.

Vi ser att du är en god kommunikatör med stort affärsintresse som trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Det är också viktigt att du är självgående, problemlösare och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde. Vidare är du serviceinriktad och har stark analytisk förmåga.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Bonnier News med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se eller Sofia Sand, sofia.sand@mpya.se

 

  • Möjligheten att jobba innovativt

  • Var med i förändringen från print till digitalt

  • Ta bort traditionella sätt att sätta strukturer


OM FÖRETAGET
Bonnier News är ett av Sveriges ledande mediehus och befinner sig mitt i den digitala transformationen av mediebranschen. Vi gör stora satsningar på våra varumärken och utvecklingen av vår affär, för att möta utmaningarna och fånga möjligheterna i det framtida medielandskapet.

Bonnier News har en passion för media och yttrandefrihet. Som ett av Sveriges ledande mediehus når vi över tre miljoner läsare varje dag.

Bonnier News är ett av sex affärsområden inom Bonnierkoncernen och omfattar Dagens Nyheter, Dagens Industri, Expressen, HD-sydsvenskan, Bonnier Business Media, Bonnier News Lifestyle, tryckerikoncernen Bold Printing Group samt investeringar i ett flertal digitala tillväxtbolag.

Liknande jobb

Liknande jobb