Tax Analyst till Johnson & Johnson

Rekryterare
Johnson & Johnson
Plats
Stockholm (Kommun) (SE)
Annonserat
den 22 augusti 2017
Stängs
den 21 september 2017
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Tax Analyst till Johnson & Johnson

Arbetsuppgifter
I rollen som Tax/Statutory Analyst kommer du att arbeta med koncernens skatte- och legala frågor där du tillsammans med övriga i gruppen kommer att ansvara för bland annat moms- och inkomstdeklarationer, årsredovisningar, och interna rapporteringar till skatteavdelningen i USA. 

Du kommer även agera som internt stöd och rådgivare i skattefrågor samt vara delaktig i projekt så som bolagsförändringar där skatterådgivning är nödvändig. Utöver detta kommer du bevaka rättsutvecklingen inom det skatterättsliga området och säkerställa att ny lagstiftning implementeras och följs i verksamheten på nordisk nivå. Du har löpande kontakt med ekonomiavdelningarna och andra avdelningar för de olika divisionerna samt med externa revisorer. Resor förekommer i tjänsten.

Vem är du?
Vi söker dig som har en juristexamen med minst ett par års erfarenhet av att arbeta med skatter, i huvudsak bolagsskatt, samt ett genuint intresse för skattefrågor. Vi tror att du tidigare har erfarenhet från arbete med skatter på t.ex. revisions-eller skattekonsultföretag eller en större bolagskoncern. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta med skattefrågor av ett annat nordiskt land. Som person är du självgående och driven och trivs med att självständigt planera och utföra arbetsuppgifter inom utsatt tidsram, samtidigt som du är en lagspelare som ställer upp för dina arbetskamrater. Du trivs med att ha många bollar i luften och arbetar strukturerat med god prioriteringsförmåga och framförhållning. Det är viktigt att du är detaljorienterad men även har förmågan att se helheten.  Du har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga och behärskar det svenska och engelska språket mycket väl både muntligt och skriftligt. Det är även meriterande om du behärskar norska eller danska.

Du erbjuds
Du erbjuds en utvecklande roll med utmanande arbetsuppgifter i en internationell arbetsmiljö med gränsöverskridande samarbeten. Du kommer att bli en del av en ny skatteavdelning och skattegrupp med kollegial samverkan och högt i tak. Gruppen är en del av moderbolagets skatteavdelning i USA med ansvar för alla bolag nämnda nedan samt bolagen i Danmark, Norge och Finland.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Johnson & Johnson med Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på telefon 0766-33 14 42 alternativt anousheh@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan, på engelska, så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Om verksamheten
​Johnson & Johnson grundades 1886 i New Brunswick, NJ, USA, där också koncernens huvudkontor ligger. Via drygt 275 bolag och med över 125 000 anställda bedrivs verksamheten i mer än 60 länder och är ett av världens största hälso- och sjukvårdsföretag.

Johnson & Johnson består av tre divisioner: Consumer Health Care, Pharmaceuticals och Medical Devices & Diagnostics.  I Sverige bedrivs verksamheten via tre marknadsbolag i Stockholm: Johnson & Johnson AB (Medical Devices & Diagnostics), McNeil Sweden AB (Consumer Health Care) och Janssen-Cilag AB (Pharmaceuticals),  samt ett tillverkningsbolag i Helsingborg: McNeil AB(Consumer Health Care). Besök gärna hemsidan för mer information om Johnson & Johnson www.jnj.com

Liknande jobb

Liknande jobb