VD till Jönköpings kommuns nybildade fastighetskoncern

Plats
Jönköping
Annonserat
den 29 augusti 2017
Stängs
den 17 september 2017
Kontakta
Staffan Melin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Bakgrund
Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling AB är moderbolag i en nybildad kommunägd fastighetskoncern med uppgift att utveckla kommersiella fastigheter i Jönköpings kommun. Fastighetskoncernens verksamhet består idag av moderbolaget samt tre helägda dotterbolag; Rosenlunds Fastighets AB, Jönköpings kommuns Parkerings AB samt Jönköpings kommuns Förvaltnings AB. I beståndet ingår knappt 10 fastigheter med en totalyta på ca 138 000 kvm beläget i centrala Jönköping. Lokalerna består av mässlokaler, Kongress- och Konserthuset, industrilokaler samt parkeringshus. Styrelsen i moderbolaget är politiskt tillsatt och består av sju ledamöter. Under förutsättning av kommunfullmäktiges beslut kommer ytterligare en central fastighet förvärvas in i koncernen. Det planeras för en nybyggnation i anslutning till detta förvärv.

Vi söker nu en VD vars uppgift blir att utveckla arbetet framåt med huvudinriktning nyproduktion och fastighetsförvaltning.

Dina arbetsuppgifter
Som VD ansvarar du för förvaltning av koncernens hela verksamhet utifrån ägardirektiv, VD-instruktion och enligt styrelsens direktiv och riktlinjer. Tillsammans med styrelsen kommer du att arbeta fram bolagens mål genom en årlig affärs- och verksamhetsplanering.       

Ditt uppdrag blir att leda arbetet i en liten organisation, där strategiska frågor blandas med starkt operativa uppgifter inom nyproduktion, Fastighetsutveckling och förvaltning. Idag sköts den löpande fastighetsförvaltningen  av tre anställda i Rosenlundsfastigheter samt köps in från Jönköpings kommuns tekniska kontor. Övrig kompetens, bl.a ekonomi och HR köps in från kommunens övriga förvaltningar. Hur organisationen kommer att utvecklas framöver blir en av de strategiska vägval som görs i samband med den årliga verksamhetsplaneringen.

Vem är du?
Vi söker dig som har en mångårig, kvalificerad och bred erfarenhet från fastighetsbranschen, främst med avseende på förvaltning, fastighetsekonomi och nybyggnation. Du behöver ha chefserfarenhet med budget-, personal- och verksamhets-ansvar, kombinerat med en akademisk utbildning inom relevant område, eller erfarenhet som vi anser likvärdig. Eftersom uppdraget gäller en nybildad koncern, förutsätter det att du har god erfarenhet av utvecklingsarbete för att lyckas.

Du har erfarenhet av förhandlingsfrågor inom området och förståelse för processer i en politiskt styrd verksamhet.
Det är meriterande om du har vana av styrelse- och ledningsarbete.
Det är också meriterande om du har en förankrad, lokal marknadskännedom med goda nätverk i branschen.

Som ledare och chef är du utvecklingsinriktad och har en personlighet som präglas av prestigelöshet och flexibilitet. Du har förmåga att kommunicera tydligt på alla nivåer och bidra till ett inkluderande och innovativt arbetsklimat. Genom ditt ledarskap uppmuntrar du människor att växa med sina uppgifter. 

Du kombinerar ett starkt intresse för samhällsutveckling och samhällsnytta med ett affärsorienterad och resultatinriktad förhållningssätt.

Om Jönköpings kommun
Jönköpings är en av Sveriges tio största kommuner, med över 136 000 invånare. Jönköping är en av landets starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets och det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.

I kommunen och bolagskoncernen arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande.

För mer information kontakta Staffan Melin på Tarasso AB, 070-689 46 24.  Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Välkommen med din intresseanmälan via länken nedan

Tillträde:  Snarast enligt överenskommelse
Löneform:  Månadslön
Ort:  Jönköping
Län:  Jönköpings län
Land:  Sverige
Kontakt:  Staffan Melin, 070-689 46 24
Sista:  ansökningsdag 2017-09-17

Liknande jobb

Liknande jobb