Ekonomichef till Metrolit

Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 29 september 2017
Ref:
896601
Kontakta
Joakim Minneskjöld
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Metrolit söker en ekonomichef med erfarenhet från byggbranschen.

Din nya tjänst
Metrolit söker nu efter en ekonomichef till sitt huvudkontor i Stockholm. I denna breda roll kommer du ansvara för ekonomifunktionen, däribland bokslut, prognoser och analyser samt upprättandet och uppföljning av budget. Du kommer att ha en ledande roll där du kommunicerar nyckeltal och ekonomiskt utfall. Vidare kommer du arbeta med att utveckla ekonomifunktionen i takt med att bolaget växer. Metrolits huvudkontor är beläget i Solna strand, i nyrenoverade lokaler nära både tunnelbana och bussar.

I rollen som ekonomichef har du personalansvar över en ekonomiassistent som arbetar med den löpande bokföringen. Du kommer också sitta med i ledningsgruppen tillsammans med VD, Marknadschef, Arbetschefer, HR samt Inköpschef. Detta är en spännande roll för dig som vill arbeta brett med arbetsuppgifter på alla nivåer. Du trivs med att hålla många bollar i luften samtidigt, samt gillar att ha många kontaktytor och att ge bra service.

Vad du behöver för att lyckas 
Som person är du lösningsorienterad, ansvarstagande och strukturerad. Du trivs med att arbeta strategiskt och operativt i både stora och små frågor. Du ska vara service-minded samtidigt som du ska ställa krav på organisationen. Det är viktigt att du är analytiskt lagd och kan se de ekonomiska sambanden i projekt.

Vidare ser vi att du:
- Har cirka 10 års relevant erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete
- Meriterande om du tidigare arbetat med successiv vinstavräkning och projektredovisning
- Relevant utbildning inom ekonomi
- Erfarenhet från byggbransch är starkt meriterande
- Goda kunskaper i Excel
- Goda kunskaper i svenska

Ditt nya företag
Metrolit Byggnads AB bedriver sedan starten 1986 framgångsrik om- och tillbyggnadsverksamhet i Stockholm och Mälardalsområdet, med ett 90 tal anställda och en omsättning på drygt 500 miljoner SEK 2016.

Metrolit är ett lönsamt företag under ständig utveckling och är därför alltid på jakt efter kompetenta medarbetare som vill vara en del av vår framgång. Du blir en del av ett team som bygger på gemenskap, samarbete och utveckling. Vi är öppna, lyhörda och engagerade. Vår vision är att Metrolit ska vara kundens och medarbetarnas första val.

På Metrolit står vi för ett modernt ledarskap där medarbetare med rätt inställning får möjlighet att påverka och ta ansvar. Tydlig kommunikation och struktur är en förutsättning för att varje medarbetare ska kunna känna delaktighet. Frihet under ansvar och kompetensutveckling på olika nivåer är av stor vikt för oss.

Vi tror att ett helhetsperspektiv är viktigt då man pratar om hållbarhet. Genom att sätta vår verksamhet i ett större perspektiv kan vi göra framsteg för att minska vår påverkan på samhälle och miljö. Vi tror att vi kan bidra till ett mer hållbart samhälle genom smart resursanvändning, effektiva transporter, aktivt arbete med att minimera avfall och öka materialåtervinning. Ett hållbart samhälle handlar om mer än resursanvändning och miljöpåverkan. Det handlar även om det ekonomiska, etiska och sociala ansvaret. Vi tror på ett väl fungerande samhälle där alla parter tar ansvar. Det är vår övertygelse att det på lång sikt är lönsamt för alla parter. Våra ledord är grunden till vårt sätt att agera. Genom att vara öppna, lyhörda och engagerade är vi övertygade om att vi kan göra skillnad.

Vad du behöver göra nu
Om du är intresserad av rollen klicka på "ansök". Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Joakim Minneskjöld, 070 450 60 26 eller Mari Jehrlander, 070 450 60 02. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Liknande jobb

Liknande jobb