Head of Research till CBRE

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 augusti 2017
Stängs
den 25 september 2017
Kontakta
Ola Everhed
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Analysenheten ingår i CBREs satsning på den nordiska verksamheten och nu söker bolaget nyckelpositionen Head of Research där du får möjlighet att bygga upp Researchenheten från grunden.

Om tjänsten
Vi söker dig som har mycket goda kunskaper om svensk kommersiell fastighetsmarknad med ett stort intresse av de listade fastighetsbolagen. Du arbetar varumärkesstärkande för CBRE och målbilden är att du blir en av fastighetsbranschen ledande språkrör i media. När t.ex. Di eller Aktuellt söker en analytisk kommentar så är det naturligt att journalisten kontaktar dig för ett uttalande, paneldebatt eller scenframträdande.

Analysenheten har det övergripande ansvaret för att supportera CBREs affärsområden med analyser och bistå i pitchar samt producera nordiska rapporter till CBREs klienter, ofta på sektornivå (kontor, retail, bostad och lager/logistik). I Sverige har du en kollega inom analysenheten med placering i Stockholm och ni arbetar tätt med de andra nordiska länderna inom analys och strategi.

CBRE erbjuder en stimulerande och lärorik arbetsmiljö med internationella kontakter. Bolaget erbjuder den globala koncernens fördelar men är samtidigt en självständig enhet med stark teamkänsla och stor bestämmanderätt och som Head of Research rapporterar du direkt till vVD. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på CBREs huvudkontor i Stockholms city och du arbetar nära CBRE London och övriga Europa.

Huvudarbetsuppgifter

  • Analyser inom makroekonomi på nationell och global nivå (EMEA).
  • Sammanfatta, sortera, distribuera samt presentera CBRE globala sektorrapporter.
  • Presentera sammanställningar av den svenska fastighetsmarknaden i olika interna- och externa forum.
  • Analysera noterade fastighetsbolag i norden och jämföra med europeiska bolag.
  • Stödja andra delar av bolaget där affärer med fastighetskunder görs, t.ex. inom bolagets affärsområden med interna informationsmöten och kundträffar.
  • Representera CBRE på viktiga event som Almedalen, MIPIM, Business Arena etc.

Som Head of Research och specialist inom CBRE kommer du att ha ett nära samarbete med olika affärsområden inom bolaget, såsom Capital Markets, Valuation, A&T Investor Leasing & Office. I rollen ingår också att bistå ledningen med extern kommunikation i fastighetsfrågor.

Som en av de ledande rådgivarna på den svenska fastighetsmarknaden genomsyras CBRE av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i bolaget, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling. 

Vem är du?
För att trivas i rollen tror vi att du har en bred fastighetskunskap ur ett värderings- och finansieringsperspektiv. Du har ett stort intresse för makroekonomiska frågor och du tycker om att skriva krönikor, som är en viktig del i arbetet. Du har erfarenhet av transaktions- och kapitalmarknaden och du uppskattar rollen som föredragshållare, internt och externt. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift.

Din ansökan
Ta chansen att arbeta på en internationell rådgivare inom fastighets- och finansbranschen! Välkommen med din ansökan för tjänsten via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av Ola Everhed (070-790 01 06) eller Johan Magnusson (072-248 65 31) på Boardtalk AB. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt dock senast 25 september. 

Om CBRE
CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA (baserat på 2015 års omsättning). Företaget har ungefär 70 000 anställda och fler än 400 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen. I Sverige har CBRE kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med runt 300 anställda, varav 130 i Stockholm.

I Sverige erbjuder CBRE strategisk rådgivning och tjänster inom ett flertal områden – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling samt värdering. Vi arbetar även med research och erbjuder konsulttjänster. 

Läs mer om CBRE på cbre.se

Liknande jobb

Liknande jobb