Kommunchef som vill vara med och bygga framtidens Tomelilla

Rekryterare
Tomelilla kommun
Plats
Tomelilla
Annonserat
den 1 september 2017
Stängs
den 17 september 2017
Ref:
SE-12351
Kontakta
Robert Dahlström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
Tomelilla kommun söker en kommunchef med intresse för strategisk utveckling och fokus på långsiktig verksamhetsutveckling. Du är kommunens högsta tjänsteman och direkt underställd kommunstyrelsen. Du har ansvar för fyra verksamhetschefer samt en stab av medarbetare med strategiska funktioner. I uppdraget ingår att leda arbetet i de olika ledningsgrupperna, där du som kommunchef är en länk mellan den politiska ledningen och respektive förvaltningsledning och verkar för att kommunens olika verksamheter arbetar mot samma mål. 

Initialt kommer ditt fokus ligga på att utveckla organisationen och dess verksamhet där en utvärdering och eventuell utveckling av målstyrningen blir centralt. Tillhörande frågor rör struktur, identitet och värdegrund samt ansvarsområden. Därför erbjuder Tomelilla stora möjligheter för dig som verkligen vill göra avtryck och vara med om en spännande utvecklingsresa.  

Det blir centralt att du är en trygg person som är rak och tydlig i ditt chefskap vilket vi anser kräva gedigen utbildning i kombination med omfattande arbetslivserfarenhet, gärna en kombination av såväl privat som offentlig sektor. Naturligtvis har du ett genuint intresse för och nyfikenhet på samhällsutvecklingsfrågor, gärna rural utveckling och/eller skolfrågor.

Du har en förmåga att gå från ord till handling samt erfarenhet från utvecklings-arbete. Det innebär att du har en god förståelse för och erfarenhet från en politiskt styrd organisation och dess beslutsprocesser.

Ledning genom andra chefer och stor tilltro till medarbetarnas förmåga och kunskap är naturligt för dig. Ditt kommunikativa sätt bidrar till att skapa förtroende, delaktighet och goda relationer. Som chef i Tomelilla blir det viktigt att du trivs i den lilla kommunen med snabba beslutsvägar, många informella kontaktytor och ett brett engagemang från såväl innevånare som medarbetare. Detta ställer i gengäld krav på hög integritet utan att tappa närvaro och tillika gott omdöme.

Kommunchef är ett uppdrag med höga krav och stort ansvar, men ger också fantastiska möjligheter att utveckla kommunen och sätta avtryck för många år framåt. Kan och vågar du ta dig an den utmaningen så kommer du ha ett riktigt roligt jobb att gå till!

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 17 september 2017, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12351). Frågor besvaras av Robert Dahlström vid Mercuri Urval, direkt/mobil 0733-66 75 71.

Om företaget
Tomelilla är en slätt- och skogsbygdskommun i hjärtat av Österlen. Av kommunens drygt 13 000 innevånare bor ungefär hälften i centralorten. Omgivningen kännetecknas av naturskön jordbruksbygd, låg urbaniseringsgrad och pittoreska samhällen. Kommunen uppvisar ett aktivt näringsliv med närmare 2 000 registrerade företag, inom främst jordbruk, turism, handel och bygg. Inom kommunen arbetar knappt 1 000 medarbetare i en förvaltningsorganisation indelat i fyra avdelningar med respektive verksamhetschef.  Kommunen arbetar mot en vision vars främsta syfte är att vara en intern ledstjärna för utvecklingen. Tomelilla – här skapar vi förutsättningar för hög livskvalitet och njuter av Österlen. Läs gärna mer på www.tomelilla.se

Liknande jobb

Liknande jobb