Koncernredovisningsansvarig till BEWi Group AB (Publ)

Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 4 september 2017
Stängs
den 3 oktober 2017
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu för BEWis räkning en utvecklingsinriktad koncernredovisningsansvarig. Då koncernen fortsätter att växa renodlas nu koncernredovisningen i denna nyinrättade tjänst som kommer att ansvara för koncernredovisning och extern rapportering. Du kommer att arbeta nära CFO och Group Controller samt de regionala ekonomiavdelningarna.

Vi söker dig som har en akademisk bakgrund inom ekonomi/redovisning och med tre till fem års erfarenhet från en linjeroll inom koncernredovisning på ett noterat bolag eller inom revision på big-4. Du har ett stort intresse för koncernekonomi/koncernredovisning. Du trivs med att arbeta i en mindre organisation med korta beslutsvägar och gillar att arbeta nära företagsledning gällande analys och rapportering. Som person är du initiativrik, drivande och gillar att få saker att hända samtidigt som du är noggrann och strukturerad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvar för koncernredovisning och rapportering enligt IFRS
  • Upprätta kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Ansvara för månads- kvartals- och årsbokslut för koncernen
  • Stötta den svenska redovisningsgruppen i komplexa redovisningsfrågor
  • Kontakt med externa revisorer och skatterådgivare
  • Driva förbättringsprojekt rörande rapportering, corporate governance och internkontroll

Om företaget
BEWI Group är en av Nordens största aktörer inom utveckling och tillverkning av EPS/EPP produkter. Med en tydlig tillväxtfilosofi har BEWI Group kommit att bli en nordisk koncern som förvaltar och kontrollerar hela kedjan från råvara till färdig produkt i byggnadsisolering, förpackningsindustrin och tekniska förpackningar. Det ger oss effektivitet och konkurrenskraft, men också oberoende och frihet då vi kontrollerar våra egna processer. Vi investerar i ny teknik och utveckling av innovativa miljösmarta produkter. Allt för att skapa värde i alla led. BEWI Group har sju fabriker i Sverige, fyra i Danmark och tre  i Finland. BEWI Group är delvis privat ägt, delvis PE-ägt.  Koncernen omsättning uppgår till ca 1 600 MSEK. Totalt är man ca  450 anställda i Norden.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan snarast. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén på 0767- 83 55 90, gustav.emthen@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb