Chef för Fastigheter & Service - RISE

Rekryterare
RISE
Plats
Göteborg
Annonserat
den 5 september 2017
Stängs
den 1 oktober 2017
Ref:
SE-12428
Kontakta
Magnus Sandstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
RISE nuvarande Chef för Fastigheter & Service går i pension och nu vi söker hans efterträdare. Hos oss får du en strategiskt placerad roll med stor påverkansgrad inom fastighetsområdet. RISE är mitt uppe i en förändringsprocess där 3 institut med cirka 25 bolag ska bli en koncern, vilket ger stora möjligheter för hela RISE att ta del av all den tvärfunktionella kunskap som finns inom de olika benen. Vi är idag organiserade i 6 divisioner och vi bygger nu våra koncerngemensamma funktioner så du kommer in i ett mycket spännande skede av vår resa.

Som Chef för Fastigheter & Service förväntas du ta ett helhetsgrepp om RISE-koncernens strategiska fastighets- och lokalfrågor. Här ingår bl a samtliga hyresavtal, investeringsfrågor samt ny- och ometableringar av lokaler. Du kommer att leda ett antal chefer som i sin tur leder avdelningar inom fastighetsfrågor eller tillhörande service. Idag har dessa enheter ca 20 personer anställda. I rollen ingår fullt personalansvar för cheferna i ovan nämnda avdelningar samt ett budgetansvar med en omsättning på ca MSEK 120.

I det korta perspektivet syftar alltså rollen till att skapa en koncernövergripande struktur för hur RISE arbetar med fastighetsfrågor. I det längre perspektivet bör du utreda vilka lokalbehov koncernen har på sikt samt ge förslag på hur dessa behov kan omsättas i praktiken. RISE har idag en blandning av egenägda fastigheter och hyrda lokaler för ca 2.300 anställda och en mängd olika verksamheter.  Dessa fastigheter är spridda över 40 geografiska platser.

  • Vi söker dig med en gedigen erfarenhet av fastighetsfrågor på strategisk nivå.

  • Du har en för området relevant högskoleutbildning.

  • Du är en van ledare med en strategisk utblick.

  • Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

För att bli framgångsrik hos oss tror vi att du har en gedigen erfarenhet av att arbeta med strategiska fastighetsfrågor inom en relativt stor organisation. Vi tror att du är van vid att förhandla med såväl hyresvärdar som byggherrar och sluta avtal inom området. Du är bra på att utveckla relationer och är trygg i ditt ledarskap. Du har en god förmåga att ta ett helhetsgrepp över ditt ansvarsområde och driva strategiska frågor i en förändringsprocess.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete inom en organisation där människor trivs. Placering för tjänsten är Göteborg eller Borås och du rapporterar till Finansdirektören samt ingår i dennes ledningsgrupp. I rollen ingår en del resande till de olika divisionernas verksamhetsorter.

Välkommen med din ansökan senast den 1 oktober 2017 på www.mercuriurval.se ange ref nr SE-12428. Eventuella frågor besvaras av Magnus Sandstedt, tel. 031-333 5212 på Mercuri Urval

Om företaget
RISE – Sveriges forskningsinstitut

Innventia, SP och Swedish ICT har gått samman i RISE för att bli en starkare forsknings- och innovationspartner. I internationell samverkan, med akademi, näringsliv och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. RISE 2 200 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. Vi erbjuder ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra produkter, tekniker och tjänster. RISE Research Institutes of Sweden ägs av svenska staten.

Liknande jobb

Liknande jobb