Danske Bank

Jurist till Legal Sweden

Rekryterare
Danske Bank
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 september 2017
Stängs
den 29 september 2017
Ref:
16755
Kontakta
Magnus Sjöcrona
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en driven jurist som vill bli en del av juristteamet på en av Sveriges snabbast växande banker? Vill du arbeta brett med asset finance (finansbolagsjurdik), annan företagsfinansiering, såsom lånefinansieringar och obligationsfinansieringar, samt cash management arrangemang och näringsrättsliga regler? Ta chansen att få ett spännande jobb i en internationellt orienterad arbetsmiljö med mycket eget ansvar, samarbetsvilliga kolleger, högt tempo, stor flexibilitet och en informell samtalston.

Till vårt team i Stockholm, Legal Sweden, söker vi en jurist med huvudsakligt fokus mot Danske Banks affärsområden Personal Banking, Business Banking och Corporates & Institutions. Legal Sweden levererar högklassig juridisk support till Danske Banks affärsområden – oavsett om det handlar om tankearbete av det djupare slaget eller om dokumentation.

Personal Banking, Corporates & Institutions och Business Banking är tre av fyra affärsområden, och de finns på merparten av de geografiska marknader som Danske Bank-koncernen är verksam på. Legal Sweden fungerar som en integrerad del av affärsverksamheten och består av 15 engagerade jurister, som täcker samtliga bankens affärsområden och merparten av dess stabsfunktioner. Vi arbetar i en internationell miljö och du kommer att arbeta  över nationsgränserna. Du är baserad i Stockholm men kommer att få nära kollegor i Norden, UK och Baltikum.

Partner och rådgivare till affärsverksamheten
Som en del av Legal Sweden blir du en medlem i ett mycket dynamiskt team, där du och dina kollegor har ett nära samarbete och fungerar som bollplank för varandra. Det täta samarbetet med dina juristkollegor och med kollegor inom den övriga organisationen ger dig goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling.

Ditt professionella fokusområde kommer huvudsakligen att inkludera rådgivning och stöd inom bankens verksamhetsområde asset finance, vilket inkluderar leasing, avbetalning, factoring, lån och hyra. Du kommer vidare att arbeta med en bred variation av annan företagsfinansiering och lånetransaktioner, inkluderande såväl internationella syndikeringar som bilaterala lån, särskilt för våra investment grade kunder och inom fastighetssektorn. Dessuitom kommer du att arbeta med nämnda kunders cash management lösningar som kan innehåller många komplexa och internationella inslag. Ditt arbete kan också kryddas med olika näringsrättsliga regleringar som banken är föremål för, samt obligationsfinansiering. Du kommer även att arbeta med frågor relaterade till bankens olika betalkort.

Vad erbjuder vi?
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer. För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Du kommer att samarbeta med kompetenta, prestigelösa och affärsinriktade kollegor inom Legal Sweden såväl som i Danske Banks affärsverksamhet, i en miljö med allsidiga och utmanande karriärmöjligheter.

Vem är du?
Vi söker en kompetent jurist med minst fem års erfarenhet från advokatbyrå eller av arbete som internjurist på bank eller bolag. Du har bred erfarenhet av asset finance, lånetransaktioner och cash management och är bland annat van vid att självständigt förhandla finansieringsavtal samt ge rådgivning kring olika finansieringsstrukturer. Du har med fördel bred erfarenhet inom bolags- och insolvensrätt och kan lösa komplexa frågeställningar.

Vi förutsätter att du är initiativrik, självgående med hög integritet och har ett starkt eget driv. Viktigast av allt är dock att du är en prestigelös person med en positiv attityd, då vi framförallt är intresserade av lagspelare som passar in i vårt öppna och starka team där vi alltid hjälper varandra och utvecklas genom att dela kunskap. Då vi har ett nära och gott samarbete med affärssidan är det även av vikt att du har en god förståelse och ett genuint intresse för affärerna samt förmåga att samarbeta och kommunicera väl med icke-jurister.

Är du intresserad?
Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Magnus Sjöcrona, Head of Legal Sweden, på 0767-216092.

Vi ser fram emot din ansökan!

Skicka ansökan och CV senast 2017-09-29.

Danske Bank är en stark nordisk fullservicebank med ett internationellt nätverk. Vår vision är att bli erkänd som den mest pålitliga finansiella partnern. Danske Bank har sitt huvudkontor i Köpenhamn och har 18 000 anställda i 16 länder.

Liknande jobb

Liknande jobb