Ekonomichef till Nordkalk

Rekryterare
Nordkalk
Plats
Köping
Annonserat
den 6 september 2017
Stängs
den 24 september 2017
Ref:
SE-12376
Kontakta
Jonas Karlberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Helhetsansvar – Redovisning - Tillverkningsindustri

Position
Nordkalk söker en ekonomichef att leda ekonomiarbetet för den svenska verksamheten. Nordkalk är inne i en spännande fas i resan mot visionen One Nordkalk. Detta innehållandes ett långsiktigt utvecklingsarbete mot ökad tillväxt, utveckling av processflöden samt att skapa gemensamma arbetssätt i koncernen. Du ansvarar för ekonomifunktionen innefattandes 5 ekonomer som alla är placerade i Köping där du har din placering. Ekonomichefen rapporterar direkt till CFO för koncernen och har en nyckelroll i Nordkalks framtida utveckling.

Ditt uppdrag blir att ansvara för Nordkalk AB-koncernens samlade ekonomiarbete både enligt svensk GAAP (K3) för de enskilda bolagens redovisning samt enligt IFRS för Rettigs koncernrapportering i Avanti. Du är huvudansvarig för balans- och resultaträkningen i Nordkalk AB och Kalkproduktion AB samt ansvarar för att Nordkalk följer de legala kraven. En viktig uppgift är också att leda och utveckla samarbetet med Fabrikscheferna.

För att lyckas som ekonomichef hos Nordkalk krävs att du är en trygg och erfaren ledare med en god förmåga att engagera och delegera. Du har en god analytisk förmåga och en tydlig vilja och driv att utveckla verksamheten. Ditt arbetssätt är systematiskt och noggrant och du är van att självständigt leda och aktivt deltaga operativt i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och har en relevant utbildning inom ekonomi. Erfarenhet från tillverkningsindustrin ses som starkt meriterande. Att du besitter ett stort intresse för brett ekonomiarbete och ledarskap ser vi som en självklarhet. Koncernspråket är engelska vilket du förutom svenska behärskar i tal och skrift. Erfarenhet från att ha jobbat med affärssystemet IFS och IFRS-redovisning ser vi som meriterande.

Låter det som en intressant utmaning?

Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 24 september via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-12376). Vid frågor kontakta Mercuri Urvals konsult Jonas Karlberg 019 – 19 68 09.

Om företaget
Nordkalk är Nordeuropas ledande leverantör av kalkstensbaserade produkter. Vi erbjuder miljövänliga produkter för olika branscher, såsom cellulosa- och pappersindustrin, metall -och gruvindustrin, byggnadsindustrin och den kemiska industrin. Våra produkter bidrar till en bättre miljö genom rökgasrening, vattenbehandling och jordförbättring. Vi strävar för ett mervärde till våra kunder med mindre miljöpåverkan.

Nordkalk är en lokal leverantör med verksamhet på mer än 30 orter, huvudsakligen runt Östersjön. Företaget har ca 1000 anställda varav ca 200 i Sverige. Nordkalk omsätter cirka 300 M€ medan Nordkalk AB omsätter ca 75 M€ och tillhör den finländska familjekoncernen Rettig Group.

Liknande jobb

Liknande jobb