Riskingenjör/Underwriter till Länsförsäkringar Jönköping

Plats
Jönköping
Annonserat
den 8 september 2017
Stängs
den 24 september 2017
Kontakta
Staffan Carlson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi fortsätter att växa i vår företagsaffär och söker nu dig som vill fortsätta utvecklas tillsammans med oss i rollen som riskingenjör/underwriter.

Rollen
Som riskingenjör/underwriter är du med och driver företagsaffären med lönsamhet och tillväxt genom ett sunt riskurval och korrekt premiesättning. I den här rollen får du möjlighet att genom stöd till och nära samarbete med bolagets säljkanaler säkerställa att våra kunder erbjuds rätt försäkringslösningar. Du utför riskanalyser, försäkringstekniska bedömningar och skadeförbyggande arbete.

Exempel på arbetsuppgifter är:
• Besiktiga och administrera större risker
• Besiktiga och värdera byggnader, maskinerier och specialrisker
• Riskbeskrivning vid större försäkringsengagemang
• Vara ett nav mellan sälj- och skadeorganisation
• Riskbedömning
• Prissättning
• Utveckla produkt och villkor
• Uppdatera riskurval och försäkringsregler samt tillse att de efterlevs

Du kommer att vara placerad på huvudkontoret i Jönköping. 

Utbildning & Erfarenhet
Vi söker dig som har civil- eller högskoleingenjörsexamen samt några års arbetslivserfarenhet inom yrket. Vi ser gärna att du har erfarenhet från försäkringsbranschen men det är inget krav då vi tillhandahåller vårt internutbildningsprogram.

Du har ett intresse för teknik och också goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet, särskilt i Excel och Power Point.

Vem är du?
Är du vår riskingenjör/underwriter tror vi att du delar våra grundvärderingar som bygger på lokal närvaro och ett stort engagemang för våra kunder. Du är en person med hög servicekänsla och god social kompetens.

Du känner dig bekväm med självständigt arbete och i att fatta egna beslut samtidigt som du är en lagspelare som gärna löser problem tillsammans med andra. Att arbeta mål- och resultatorienterat är naturligt för dig.

Du är duktig på och tycker det är intressant att arbetar med komplexa frågor som kräver ett analytiskt förhållningssätt samtidigt som du har förmågan att sätta in frågorna i ett större perspektiv. 

Frågor och ansökan
Varmt välkommen att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast 24 september. Bifoga CV samt ett personligt brev som beskriver varför du söker tjänsten och på vilket sätt du skulle kunna bidra till den. Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Staffan Carlson på telefon 036-19 90 74. Facklig kontaktperson är Johan Dufva på telefon 036-19 91 67.