Avdelningschef – Tillväxtverkets nya avdelning Kunskapsutveckling

Rekryterare
Tillväxtverket
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 september 2017
Stängs
den 28 september 2017
Kontakta
Stina Nord
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du leda vårt kunskapsarbete?

TillväxtverketOm uppdraget:
Vi söker nu en tydlig och inspirerande chef och ledare till vår nya avdelning Kunskapsutveckling. Du ska tillsammans med dina enhetschefer och medarbetare utveckla en avdelning med starkt kundfokus där kunskapsutveckling genom analys, utvärdering och uppföljning och nya datalager utgör en solid grund för att utveckla vår verksamhet. På avdelningen arbetar idag tre enhetschefer och cirka 45 medarbetare där det stora flertalet är analytiker.

Din uppgift blir att leda och utveckla vårt kunskapsarbete, som är en viktig del i uppdraget att stärka konkurrenskraften i svenskt näringsliv och skapa bättre förutsättningar för regionerna. Avdelningen Kunskapsutveckling arbetar för att öka användningen av datadrivna analyser för ökad kundnytta. Avdelningen förvaltar och driver utvecklingen av vårt handläggarstöd och ett antal databaser och system som kan integreras för att få ut mer användbara data. Data och analyser kan tillsammans ge kunskap och konkreta förslag till att utveckla vårt erbjudande av åtgärder som kan användas av regioner och företag runt om i landet. Här arbetar myndigheten mer proaktivt än tidigare för att än mer kunna fungera som en partner till regioner, andra myndigheter, högskolor och universitet, organisationer och företag. Det blir din roll att leda detta arbete, och även att säkerställa att vi skapar resultat genom uppföljning och utvärdering av genomförda insatser. I rollen ingår med andra ord många samarbeten och olika kontaktytor och du förväntas också representera Tillväxtverket genom att delta i olika paneler och hålla föredrag.

Samtliga avdelningar på Tillväxtverket är beroende av varandra och att kunna bidra till ett nära samarbete mellan avdelningarna är en av nycklarna till framgång.

Du rapporterar till GD och ingår i myndighetens ledningsgrupp tillsammans med övriga avdelningschefer.

Vem är du:
Du vill jobba med frågor som ligger i framkant när det gäller näringslivets framtida konkurrenskraft och har en framgångsrik erfarenhet från att leda en organisation i förändring.

Tidigare erfarenhet av offentlig verksamhet eller akademin och förståelse för politikens förutsättningar krävs också för att lyckas. Erfarenhet av att utveckla och stärka funktioner för analys och utvärdering är positivt.

Intresse och förståelse för vad som sker i omvärlden och som också påverkar förutsättningarna för svenskt näringsliv och för olika regioner är nödvändigt.

Avdelningen behöver en trygg och stabil person med förmåga att leda genom andra. Du ska kunna stötta samtidigt som du ställer höga krav. Du trivs bra med att vara chef och vill fortsätta att utveckla ditt ledarskap. Du behöver också vara kommunikativ och utåtriktad samt ha förmågan att bygga och bibehålla goda relationer och nätverk. Vi förväntar oss att du kan stå bakom och leva upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla chefer och medarbetare.

I botten har du en gedigen akademisk utbildning, gärna på forskarnivå till exempel inom ekonomi, statsvetenskap eller kulturgeografi.

Mer information:
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Du kommer att tillhöra vårt kontor i Stockholm. Vi sitter på Södermalm i moderna lokaler med en aktivitetsbaserad kontorslösning där du dagligen väljer arbetsplats utifrån dina arbetsuppgifter. Resor ingår i tjänsten.

Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet.  

Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.

Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor.

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Om Tillväxtverket:
Tillväxtverket är enstatlig myndighet under Näringsdepartementet. Vi har regeringens uppdrag att stärka företagens konkurrenskraft, främja entreprenörskap och förbättra regioners möjligheter till utveckling.

Vissa insatser är riktade direkt till företag eller blivande företagare. Andra insatser syftar till att utveckla förutsättningar och villkor som påverkar företagandet.

Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar. Kunskap, nätverk och finansiering är våra viktigaste erbjudanden för att nå dit.

Hos oss arbetar ca 430 professionella, kompetenta och engagerade medarbetare på våra kontor i Arjeplog, Gävle, Göteborg, Jönköping, Luleå, Malmö, Örebro och Östersund samt i Stockholm.

Idag har Sverige drygt en miljon företag, allt från enmansföretag till koncerner. De är avgörande för att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle – de skapar sysselsättning, tillväxt och framtidstro. Men konkurrensen är global och utmaningarna många. Därför är det Tillväxtverkets jobb att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla typer av företag att komma igång, växa och bli framgångsrika i alla delar av landet

Tillväxtverket har en ny organisation sedan juli 2017.

Intresserad?
Varmt välkommen att söka denna spännande tjänst. I den här rekryteringen samarbetar vi med Signpost AB. Om du har några frågor så besvaras de gärna av rekryteringskonsulterna Stina Nord 073-654 52 57 och Cecilia Nässlander 073-661 09 04.

Fackliga företrädare på Tillväxtverket är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Marlen Eriksson ST, tfn 08-681 91 22.

Sista ansökningsdag är 2017-09-28, men återkom gärna med din ansökan snarast då intervjuer och urval kommer att ske löpande. 

Liknande jobb

Liknande jobb