Chef Fleet till PostNord, Produktutveckling i Solna i Stockholms län

Rekryterare
PostNord
Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 11 september 2017
Stängs
den 24 oktober 2017
Ref:
201079892
Kontakta
Hannah Sandström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som Chef Fleet ingår du i ledningsgruppen för Produktionsutveckling i PostNord Sverige och ansvarar för Fleets resultat, utveckling och måluppfyllnad. Ansvarsområdet omfattar idag ca 8000 fordon, från lätta utdelningsbilar till tunga lastbilar, samt efterfordon och truckar.

Postnord annonsbild
Bli en del av vårt team
Du planerar, leder och kontrollerar enhetens verksamhet och budget, sätter mål för underställd personal, initierar och driver förändringsarbete och samordning. Rollen omfattar personalansvar för medarbetarna inom enheten, vilka är stationerade i såväl Stockholm som övriga landet. Resor i mindre omfattning förekommer.

I ditt arbete ingår bland annat att:
• Optimera och utveckla fordonsparken samt de fordonsrelaterade processerna
• Kravställa mot och delta i koncerngemensamma upphandlingar av fordon
• Ta fram planer för nyinvesteringar och utbyten på landsnivå
• Följa fordonsrelaterade nyckeltal (KPI:er)
• Upphandla landspecifika serviceavtal
• Leverera stöd till utförande enheter
• Tillförsäkra att enheten uppfyller lagstadgade krav relaterade till arbetsmiljö, skydd, hälsa osv

Du har vad som krävs
Vi letar efter dig som har en högskoleutbildning, bakgrund som civilingenjör/civilekonom alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom mångårig relevant erfarenhet. Du har tidigare erfarenhet av personalledning, med fördel från en större matrisorganisation. Att du har kunskap i sakfrågor som rör tunga och lätta fordon samt tidigare praktisk erfarenhet ses som starkt meriterande.

Datavana samt goda språkkunskaper i engelska och svenska är ett krav. För att trivas och bli framgångsrik i rollen är du utåtriktad med ett kommunikativ sätt. Du arbetar strukturerat, har förmåga att prioritera och driver ditt arbete framåt mål- och resultatfokuserat. Vi värdesätter också affärsmässighet och initiativtagande.

Vi levererar
Som Chef Fleet inom Produktionsutveckling får du ett stimulerande och utmanande arbete, tillsammans med kompetenta kollegor i ett trevligt team. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer också postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2016 hade koncernen 33 000 anställda och en omsättning på ca. 38,5 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna.

Ort: Stockholms län
Kategori: Lager, logistik & transport
Specialisering: Ledning
Omfattning: Heltid
Referensnummer: 201079892
Kontakt: Hannah Sandström
Telefonnummer: 0733-434534

Ansök
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Vid frågor kontakta Hannah Sandström, 0733-434 534. Skicka din ansökan senast: 2017-10-24, ansök via www.randstad.se

Besök oss gärna på postnord.com/karriär, där du kan läsa mer om PostNord som arbetsplats.

Fackliga kontaktpersoner, se www.postnord.com/fackliga

Liknande jobb

Liknande jobb