Resultatdriven controller / ekonomiansvarig till Dooer

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 september 2017
Stängs
den 10 oktober 2017
Kontakta
Katarina Milenkovic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en controller / ekonomiansvarig till Dooer, tech-bolaget som utvecklar världens första artificiella intelligens som läser, förstår och sköter bokföring. Som controller / ekonomiansvarig kommer du att övergripande ansvara för bolagets ekonomi, interna bokföring och redovisning. Till denna tjänst söker vi därför en resultatdriven person med goda redovisningskunskaper och erfarenhet från en liknande roll på ett mindre bolag. Rollen innebär många interna kontaktytor och vi söker därför en person som vill ta sig an en spännande roll i en dynamisk och snabbväxande organisation. Då starten önskas ske inom en snar framtid önskar vi träffa en person med uppsägningstid på ca en månad. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Aktivt arbeta med intern budgetering och forecasting
  • Självständigt planera och driva arbetet med bolagets årsredovisning och bokslut
  • Ta en aktiv roll i arbetet med verksamhetens affärsutveckling och utvecklandet av strukturer och processer för ditt ansvarsområde
  • Driva arbetet kring upprättandet av nya dotterbolag för koncernen
  • Leda och ansvara för bolagets interna löpande bokföring och redovisning
  • Hantera och ansvara för bolagets och personalens försäkringar
  • Arbeta löpande med administration såsom fakturering, utlägg och förhandling av kostnader

Erfarenhet
Till denna roll söker vi en person med 2–4 års erfarenhet av arbete som controller eller ekonomiansvarig på ett mindre bolag, ytterligare erfarenhet från en roll som CFO eller ekonomichef är meriterande. Du har gedigna kunskaper inom redovisning och revision samt erfarenhet av att leda och genomföra framgångsrika projekt med stor frihet, företrädesvis med eget budgetansvar. Det är meriterande om du skött mindre koncernstrukturer eller hanterat ekonomin i bolag med arbetskraft som är stationerad utomlands. Vidare har du mycket goda erfarenheter i Excel och uttrycker dig obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Vi ser också gärna att du har ett allmänt teknikintresse och goda kunskaper om datorer.

Personliga egenskaper
Vi letar efter en driven och produktiv person som jobbar resultatdrivet och självgående. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter, system och miljöer, och tar kontroll för att se till att saker och ting blir gjorda. Vidare har du en förmåga att bolla många olika projekt samtidigt som du bibehåller en hög kvalitet i ditt arbete. Som en central person i bolaget har du också en förmåga och intresse för att utveckla processer och strukturer för att ständigt förbättra ditt arbetssätt.

Dooer
Dooer grundades med ambitionen att revolutionera redovisningsbranschen genom att skapa banbrytande, AI-baserade tjänster och program. Kunderna består främst av små och medelstora företag. Företaget grundades 2015 och har sitt säte i centrala Stockholm. Dooer är Sam Nurmis nya storsatsning. Han har tidigare grundat och byggt upp de båda varumärkena Loopia och Pingdom. Loopia är idag Sveriges största webbhotell, och med sina drygt 700 000 kunder är Pingdom världens största företag inom upptids- och prestandaövervakning.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan eller följande länk: gazel.la/2169. Ansvarig kontaktperson är Katarina Milenkovic.

Nya uppdrag och rekryteringar annonseras löpande på vår hemsida och genom att följa Gazella på Linkedin behåller du kontakten med oss, klicka dig vidare här.

Liknande jobb

Liknande jobb