VD till Norrlandsfonden

Rekryterare
Norrlandsfonden
Plats
Luleå
Annonserat
den 15 september 2017
Stängs
den 3 oktober 2017
Kontakta
Katarina Stehn
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Verkställande direktören har i uppdrag att leda och utveckla Norrlandsfondens verksamhet. Genom ett tydligt, hållbart och engagerande ledarskap utvecklar du den egna organisationen. Du anpassar strategiskt Norrlandsfondens kompetens och arbetsätt efter verksamhetens behov och styrelsens målsättningar, utifrån gällande finansieringsregelverk.

Du är direkt underställd styrelsen och har personal-, budget- och resultatansvar. Du ska med affärsmässighet leda och utveckla verksamheten och din personal i det dagliga operativa arbetet. Norrlandsfonden arbetar strukturerat med hållbarhetsfrågor och Verkställande direktören ska ha ett intresse och förståelse för detta.

Rollen innebär att bygga starka och långsiktiga relationer med många olika intressenter som befintliga och potentiella kunder, samarbetspartners, banker, riskkapitalbolag, revisorer, kommunala näringslivsbolag och andra intressenter som verkar för livskraftigt och expansivt norrländskt näringsliv. Det ställer stora krav på förmågan att kommunicera tydligt och skapa förtroende. Du ska tydligt representera Norrlandsfonden och vara bekväm med att framträda i olika offentliga sammanhang.

Du bör ha en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande med ett antal års erfarenhet av företagsledande befattning med resultatansvar. Du har erfarenhet från den finansiella marknaden, som kreditgivning, investeringar, Private Equity m m. Rollen kräver även ett genuint företagar- och samhällsintresse, näringspolitiska kunskaper samt god omvärldsbevakning, såväl regionalt som nationellt. Goda kunskaper i företagsekonomi, juridik, förhandlingsteknik och styrelsearbete är en förutsättning.

Som person är du entusiasmerande, öppen och har en positiv attityd med hög integritet och god självinsikt. Eftersom Verkställande direktör kommer att personifiera Norrlandsfondens kompetens, hållbarhetsarbete och kvalitetsinriktning är det viktigt med en förtroendeskapande, representativ och personlig framtoning. Lugn, strategisk och teaminriktad är andra viktiga personliga egenskaper.

Placeringsort är Luleå.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsrekryterare Katarina Stehn på Cesab, 070-355 36 33.

Läs mer och ansök på www.cesab.se senast den 3 oktober.