VD till Sveafastigheter Bostad Linné

Plats
Kalmar & Stockholm
Annonserat
den 15 september 2017
Stängs
den 14 oktober 2017
Kontakta
Ola Everhed
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nu ges möjligheten att söka tjänsten som affärsutvecklande VD till Sveafastigheter Bostad Linné, ett bolag som utvecklas tillsammans med ägarna Brunswick Real Estate och P&E gruppen. För rätt person erbjuds en stimulerande tjänst där det handlar om att bygga upp bolaget från grunden, driva genomförandet av pågående utvecklingsprojekt och att skapa affärer. Det kommer bli en spännande resa!

Om tjänsten
Som affärsutvecklande VD är du ansvarig för bolagets affärsutveckling och skapande av långsiktiga relationer till samarbetspartners och investerare. För att lyckas i rollen ser vi att du har lokalkännedom och tidigare erfarenhet inom fastighetsutveckling och byggbranschen. Du har haft personalansvar och du har ett driv utöver det vanliga med sinne för affärer. Du är även prestigelös, strukturerad och har viljan att aktivt bidra till kontinuerlig utveckling av bolaget. Är du dessutom initiativrik och självgående kan du vara den Sveafastigheter Bostad Linné söker. Placering är på företagets kontor i Kalmar och resor inom Sverige förekommer speciellt med tanke på det nära samarbetet som sker inom Brunswickgruppen där majoriteten av verksamheten finns i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för affärsplan, budget, prognos, uppföljning av utfall och resultat samt rapportering till styrelse.
 • Identifiera och initiera förvärv och utvecklingsmöjligheter av intressanta fastigheter, samt att genomföra transaktioner.
 • Proaktivt arbeta för att söka nya potentiella utvecklingsfastigheter.
 • Arbeta nära tillsammans med P&E och Brunswick och dess bolag för att maximera synergier.
 • Arbetar nära och proaktivt med kommuner.
 • Optimera fastigheternas potential i samråd med arkitekter och konsulter
 • Optimera bolagets ekonomiska lönsamhet med en god förståelse för IRR och risk.
 • Ta en aktiv och ledande roll i uppbyggnaden av bolaget.
 • Upphandling av externa entreprenörer.
 • Ansvara för löpande kontakter med externa samarbetspartners och investerare.

Kvalifikationer och önskad kompetens

 • Relevant akademisk utbildning såsom civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning på bygg/fastighet eller motsvarande.
 • Minst 10 års erfarenhet av bygg och/eller projektutveckling.
 • Stort kontaktnät inom fastighetsbranschen i södra Sverige är meriterande.
 • Engagemang, social kompetens och affärsmässighet är nyckelord för att lyckas i rollen.

Din ansökan
Ta chansen att söka dig till ett expansivt bolag som genomför intressanta projekt! Välkommen med din ansökan via www.boardtalk.se. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Ola Everhed (070-790 01 06) eller researcher Johan Magnusson (072-248 65 31) på Boardtalk AB. Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. 

Om Sveafastigheter Bostad Linné
2016 startades ett samarbete mellan Brunswick Invest och P&E. Bolagets verksamhet går under namnet Sveafastigheter Bostad Linné som utvecklar attraktiva bostäder i regionstäder med folus på Småland med omnejd. Det sker genom förvärv av mark och byggprojekt eller genom förvärv av befintliga bostäder som uppgraderas. I dagsläget har bolaget cirka 1 150 kontrakterade lägenheter genom två aktiva projekt, Dalbo Centrum i Växjö och Linnéstaden i Kalmar. Bolagets huvudsakliga geografiska fokusområden inkluderar Kalmar, Växjö, Jönköping och Linköping. Sveafastigheter Bostad Linné ägs till 75 % av Brunswick och till 25 % av P&E Persson AB.

Om P&E gruppen
P&E deläger, samäger, förvaltar och utvecklar fastigheter i nära samarbete med våra uppdragsgivare, för att ge trygghet, hållbarhet och ett värdeskapande på lång sikt för alla parter. Långsiktighet och affärsmässighet präglar alla våra beslut och det vi gör. Vi har en särskild lyhördhet för våra kunders behov, tankar och idéer, men också för samhällsutvecklingen i stort. Vi är enkla att nå, är nära, personliga och samarbetar rakt och enkelt med våra samarbetspartners och övriga intressenter. Vi deläger och förvaltar ca 800 000 kvm i Kalmar, Linköping och Stockholm inom bostads-, handels- och kontorssegmentet. P&Es samarbetspartners är Brunswick, ALMA, Rikshem, Ingbritt och Arne Lundbergs Forskningsstiftelse, Länsförsäkringar, Postens pensionsstiftelse m fl.

Läs mer på poefastighetspartner.se

Om Brunswick Real Estate
Brunswick Real Estaste är rådgivare och kapitalförvaltare inom fastigheter i Norden. Verksamheten, som erbjuder tjänster inom fastighetsrelaterad investment banking och investment management, bildades genom en samlokalisering av de marknadsledande bolagen Leimdörfer, Sveafastigheter och Brunswick Real Estate Capital.

Läs mer på brunswickrealestate.com

Liknande jobb

Liknande jobb