Analytiker till Mattssons Fastighetsutveckling

Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 september 2017
Stängs
den 26 oktober 2017
Kontakta
Emi Irefalk-Laffan
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Mattssons söker Analytiker

Vill du arbeta i ett spännande och växande fastighetsbolag med långsiktigt tänkande och ägande, kopplat till nya visioner för hur bostäder och lokaler bör utformas

MATTSSONS växer. Företaget står inför flera utvecklingsprojekt med kommersiella lokaler samt harr en projektportfölj med byggrätter för ca 1 700 bostäder till en volym av över tre miljarder SEK. Som ett resultat av detta söker vi nu en strukturerad och nyfiken analytiker som kan och vill jobba brett i en organisation som andas driv, affärsmässighet, kvalitet och positiv framåtanda.

Tjänsten
Som analytiker på MATTSSONS arbetar du nära bolagsledningen. Du rapporterar till vVD och arbetar i nära samarbete med honom. Du kommer vara delaktig i hela investeringsprocessen; från marknadsanalys, kalkylering och genomlysning av potentiella fastighetsinvesteringar till genomförande av transaktioner. Ditt huvudfokus är analys, kalkylering, rapportering och lönsamhetsbedömningar samt utveckling av rutiner och modeller för detta. Då MATTSSONS har en mindre organisation med korta beslutsvägar kommer du även komma i kontakt med arbetsuppgifter och frågor som berör andra delar av fastighetsaffären. Enkelt sagt, ditt jobb kommer vara brett, krävande, roligt och mycket utvecklande!

Dina arbetsuppgifter

 • Förvärvskalkyler och investeringsbedömningar
 • Delta i arbetet med budget och prognos på fastighets- och projektnivå
 • Aktivt delta i Due Diligence-processer
 • Göra lönsamhetsbedömningar av fastigheter, projekt och ombyggnationer
 • Genomföra interna och samordna externa värderingar
 • Utredningar och stöd till ledningen kring finansiella, juridiska och kommersiella frågor
 • Finansiell analys och utveckling av det egna fastighetsbeståndet
 • Analys av kvartalsresultat på fastighetsnivå
 • Avtalsadministration
 • Utveckling av system, struktur, mallar etc.
 • Omvärldsbevakning

Erfarenhet och kompetens

 • Du har en lämplig högskoleutbildning t.ex. inom fastighetsanalys och/eller finans
 • Du har arbetat med fastighetsanalys eller -värdering inom bank, på ett fastighetsbolag eller konsulthus i ca två - tre år och är redo för nästa steg
 • Du har goda kunskaper i kalkylering och modellering
 • Du har baskunskap och förståelse för fastighetsjuridik
 • Med din erfarenhet förutsätter vi att du är bekväm i det fastighetsekonomiska språket samt har goda kunskaper i Excel

Personliga egenskaper
Naturligtvis är du genuint intresserad av fastigheter och ekonomi. Du är nyfiken och kan kontinuerligt ta till dig nya kunskaper och utvecklas. Du har självklart en analytisk läggning, är noggrann och strukturerad i ditt sätt att arbeta men kan också lyfta blicken och se helheter. Då du kommer att ha stora kontaktytor, både internt och externt är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt. Eftersom vi är en mindre organisation, är det också betydelsefullt att du är flexibel och tycker det är intressant att hjälpa till med andra frågor och uppgifter som finns i ett fastighetsutvecklande bolag.

Om MATTSSONS
Mattssons Fastighetsutveckling AB – ett privatägt familjeföretag grundat i Norrköping 1930. Mattssons utvecklar, äger och förvaltar kommersiella lokaler med primärt fokus på moderna logistikfastigheter. Det helägda bostadsutvecklingsföretaget BRABO bygger ca 250 hyres- och bostadsrätter per år. Företaget är i en stark expansionsfas och har egna medel och kunskap att driva utvecklingsprojekt från detaljplan till inflyttad hyresgäst. Mer information hittar du på www.brabostockholm.se och www.mfu.se.

Känns MATTSSONS som ditt nästa steg?
Vi erbjuder dig ett framåtsträvande och affärsinriktat men också jordnära bolag med intressanta fastigheter och projekt. Ett bolag som kan erbjuda dig goda arbetsförhållanden, smarta kollegor och spännande uppgifter nära bolagets kärna. Det är en personlig och effektiv organisation med korta beslutsvägar, närhet till kunder och samarbetspartners samt tydliga värderingar och mål. Hos oss erbjuds du att möjligheten att utvecklas i ett växande och långsiktigt bolag.

Här kommer du lära dig mycket och i takt med att bolaget växer öppnas goda möjligheter till utveckling och karriär. MATTSSONS kontor, ett stenkast från tunnelbana och buss, finns i vackra och ljusa lokaler med havsutsikt på Kungsholmen.

För mer information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar MATTSSONS med Real Competence AB. Du söker jobbet genom att gå in på www.realcompetence.se och klicka på ”Lediga jobb”. Vi behandlar naturligtvis din ansökning konfidentiellt men också löpande så ansök gärna snarast. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Emi Irefalk-Laffan på telefon 0733-519705 alternativt emi@realcompetence.se.

Liknande jobb

Liknande jobb