Socialchef till Höörs kommun

Rekryterare
Plats
Höör
Annonserat
den 20 september 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Ref:
SE-12489
Kontakta
Gösta Tydesten
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

utvecklings- och samverkansorienterad

Position

Arbetsbeskrivning
Din uppgift blir att leda och strategiskt utveckla en väl fungerande verksamhet, med fokus på bl.a. ledarskap, effektivitet, kvalitet och ekonomi. Arbetet innebär också mycket samarbete med kommunens övriga verksamheter och du ingår i kommunens ledningsgrupp samt har en egen ledningsgrupp för social sektor med verksamhetschefer och stab.

Du arbetar för att förstärka nätverk och samarbete med andra kommuner, sjukvårdshuvudmän m.fl. aktörer. Socialtjänsten står inför nya utmaningar. En viktig del av ditt arbete kommer att bestå av att samordna och organisera verksamheten på ett optimalt sätt, både för medborgarna och för medarbetarna, samt ha ”god ekonomisk hushållning” som en av dina ledstjärnor.

Som Socialchef har du övergripande budget- och personalansvar för kommunens samlade socialtjänst. Sektorns bruttobudget för 2017 uppgår till ca 365 miljoner kronor och vi har ca 450 medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant akademisk utbildning samt en gedigen erfarenhet från socialtjänstens verksamhetsområde, speciellt inom äldreomsorg och omsorg för personer med funktionsnedsättning. Du behöver vara en utvecklingsinriktad strateg utrustad med uthållighet och god social kompetens.

Tidigare erfarenhet från ledande befattning är ett krav. Önskvärt är att du har erfarenhet av arbete i ledande ställning inom kommunal vård och omsorg. Du förstår den kommunala beslutsprocessen och som ledare och person är du strategisk, kommunikativ och kan gå från ord till handling, fatta beslut och uthålligt och systematiskt följa upp dem.

Vi erbjuder
En god arbetsplats med kompetenta kollegor, medarbetare och förtroendevalda, möjlighet till personalbil, löneväxling till pension, friskvårdbidrag och gott ledarskapsstöd.

Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast 16 oktober 2017 via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-124 89). Frågor besvaras av vår konsult Gösta Tydesten, Mercurien Urval, direkt/mobil 040-669 75 78.

Om företaget
Höörs kommun har drygt 16 300 invånare och ligger mitt i Skåne, på gränsen mellan slättlandskapet och skogsbygden.

Närheten till hela Skåne, de goda kommunikationsmöjligheterna, den omväxlande naturen och det rika kultur- och fritidslivet har gjort Höör till en eftertraktad kommun att bo i.

Social sektor i Höör främjar människors trygghet genom att erbjuda tjänster av både förebyggande och åtgärdande karaktär. Sektorns enheter består av äldreomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning, individ och familjeomsorg och hälso- och sjukvård.

Vi arbetar efter vår värdegrund som är Bemötande – Ansvar – Tillit – Respekt. Det innebär att vi bemöter varandra och medborgarna med ömsesidig tillit och respekt och tillvaratar och utvecklar våra gemensamma resurser. Vi är noga med att respektera människors rätt att ta ansvar för sin livssituation. Medborgarperspektivet genomsyrar hela vårt kvalitetsledningssystem som är ISO-certifierat. I Höör satsar vi med framgång på konceptet ”Medarbetardriven Innovation”, ett sätt att involvera medarbetarna och systematiskt samla in, utvärdera och sjösätta idéer eller förbättringsförslag i syfte att möta specifika utmaningar och skapa engagemang.

Liknande jobb

Liknande jobb