Driven Kategorichef sökes till EMAB

Rekryterare
EMAB
Plats
Sollentuna
Annonserat
den 20 september 2017
Stängs
den 19 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Nu söker vi en driftig och prestigelös Kategorichef till en spännande roll. Du kommer att arbeta i en mindre organisation där du bidrar med din expertis för att utveckla dina kategorier och driva affären framåt. Vill du vara en del av en organisation med korta beslutsvägar där det går snabbt att få genomslag för utvecklande idéer? Då är det kanske dig vi söker, välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten
Academic Work söker för EMABs räkning en Kategorichef.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och EMABs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos EMAB. EMABs intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter
EMAB är organisationen för alla entreprenörer som driver fristående trafikbutik. EMABs butiker ska vara kundens lokala och personliga butik, både hemma och på väg, där det lokala och det centrala samspelar till kundens nytta. EMAB driver varumärkena Gulf och Frendo.

EMAB drivs av en liten och effektiv organisation, med specialistkompetens inom kategoriarbete, affärsutveckling och butiksutveckling. De sitter i en trevlig kontorsmiljö i Sollentuna nära pendeltågsstationen. Kontoret består av 6 medarbetare som ansvarar för avtal, marknadsföring, butiksutveckling, medlemssupport, ekonomi och administration. Det man slås av när man stiger innanför dörrarna på EMAB, utöver det trevliga kontoret, är den härliga atmosfären och det hjärtliga välkomnandet. Varje medarbetare har sitt eget ansvarsområde men jobbar tillsammans i ett starkt team med det enda för ögonen att öka butikernas lönsamhet på kort och lång sikt.

Nu söker EMAB en Kategorichef som kommer att ansvara för kategorierna tobak, konfektyr och non-food. Detta är möjligheten för dig som vill ta hela kategoriansvaret, från idé till implementering i butik. Du kommer att ha stor frihet under eget ansvar för att driva affären framåt och kommer att arbeta i en bred roll med stora kontaktytor och bygga relationer med såväl butiker som leverantörer.

Du kommer till exempel att:

 • Arbeta med avtals- och kampanjförhandlingar

 • Sortimentsoptimering och kampanjplanering

 • Omvärldsanalyser och sätta kategoristrategier

 • Ha stora kontaktytor med såväl butiker som leverantörer och presentera kampanjförslag som du också följer upp

Tjänsten passar dig som vill vara en del av ett familjärt gäng med högt i tak som tillsammans jobbar mot gemensamma mål.

Vi söker dig som

 • Har minst 4 års relevant arbetslivserfarenhet. Vi tror att du arbetat på leverantörssidan eller så har du en liknande roll idag hos en annan kedja men är intresserad av en roll där du får ta ett större helhetsansvar. Kanske har du dessutom själv drivit en kedjeansluten butik.

 • Har ett eget driv och vågar testa nya saker baserat på dina analyser och expertis

 • Har en affärsförståelse och är lyhörd inför vad marknaden behöver

  Det är meriterande om du:

 • Har drivit förhandlingar och arbetat med kampanjer tidigare

För att trivas i rollen tror vi att du tycker om att utveckla och driva dina kategorier framåt. Du har en god förståelse för branschen och dess intressenter. Du är prestigelös och vill vara en del av ett starkt team där laget går före jaget. Social kompetens är ett måste då du både ska förvalta befintliga relationer men också skapa nya långsiktiga relationer. Du har en analytisk förmåga och ser trender på marknaden som du arbetar efter. Du är trygg i dig själv när du presenterar de åtgärder du vill genomföra för inblandade intressenter.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Tillsvidare

 • Placering: Sollentuna

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

 • Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Information om företaget
EMAB ägs av sina ca 400 medlemmar, som är fria handlare. EMAB har inget eget vinstintresse utan allt mervärde som skapas återgår till medlemmarna i form av marknadsföring, affärsutveckling och en årlig bonus. För mer information besök: EMAB

Liknande jobb

Liknande jobb