Utvecklingschef till Svenska Ishockeyförbundet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 september 2017
Stängs
den 13 oktober 2017
Ref:
SE-12487
Kontakta
Mats Wärnling
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

"Med fokus på ledarskap, utbildning och utveckling"

Position
Din utmaning

Som Utvecklingschef får du det övergripande ansvaret för en stor del av all utbildnings- och utvecklingsverksamhet inom ishockeyn i Sverige och du leder Utvecklingsavdelningen som består av 24 medarbetare. Utvecklingsavdelningen är navet i Svensk Ishockey när det gäller utveckling och utbildningsfrågor och man ansvarar också för alla U16-U20 -landslagen och rekrytering av ledare till dessa lag. Hälften av avdelningens medarbetare arbetar som Hockeykonsulenter ute i landet med att utveckla och höja nivån på barn- ungdoms- och juniorhockey i ett nära samarbete med lokala föreningar. Det mesta av arbetet inom utvecklingsavdelningen sker i nära samarbete med regioner och distriktsförbund.

Förutom att leda avdelningens arbete har du som Utvecklingschef också ett ansvar för avdelningens budget på 40MSEK och ekonomiska resultat. I befattningen ingår också att närvara vid olika nationella och internationella möten och turneringar. Som Utvecklingschef ingår du i Ishockeyförbundets ledningsgrupp och rapporterar direkt till Generalsekreteraren. Du förväntas också kunna hantera olika typer av mediakontakter både på lokal och nationell nivå kring frågor som rör utbildning/utveckling samt de olika ungdoms- och juniorlandslagen. Placeringsort är Stockholm och i tjänsten ingår både resor och arbete utanför normal kontorstid.

Din bakgrund och personlighet
För uppgiften söker vi en engagerad ledare med erfarenhet från både personalledning samt resultat- och verksamhetsansvar. Vi ser gärna att du har någon form av eftergymnasial utbildning och att ditt ledarskap är moget och präglas av en tilltro till människor förmåga, tydlighet, handlingskraft och god förmåga att kommunicera och att skapa resultat genom andra.

Du har egen praktisk erfarenhet från Ishockey som sport som spelare, tränare eller ledare. Du har också erfarenhet från hur demokratiskt styrda verksamheter fungerar och inser att förmågan att ta sig fram och driva mot konkreta beslut genom att skapa förtroende och förstå olika synpunkter, är en av nycklarna till framgång.

Vi ser gärna också att du har erfarenhet från att ha arbetat med utbildnings- eller utvecklingsfrågor och brinner för att utveckla ishockeyn på alla nivåer. Du har också en mycket bra förmåga att se helheter och kunna se konsekvenser av olika typer av beslut på olika nivåer. Eftersom mycket av ditt arbete innebär ett stort ledaransvar där många av dina medarbetare arbetar på distans förutsätter vi att du som person har en bra förmåga att få andra att växa och utvecklas genom effektiv delegering och att du har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi förutsätter också att din sociala situation medger att du kan tillbringa en del av din arbetstid ute på fältet.

Svenska Ishockeyförbundet erbjuder
Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete inom en organisation med ett av Sveriges starkaste varumärken i portföljen. Kontoret är beläget nära Globen och vi arbetar tillsammans i en trivsam miljö som präglas av god sammanhållning, prestigelöst tänkande och en bra kombination av entreprenörskap och struktur. Ditt arbete kommer också att innebära många spännande kontakter och en möjlighet att få utveckla ishockeyn inom Sverige både på bredd och elitnivå.

Din ansökan
Välkommen att kontakta ansvarig konsult Mats Wärnling, tel 0709-856363 på Mercuri Urval om du vill ha mer information om tjänsten. Välkommen med in ansökan, med brev och cv, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12487) senast den 13 oktober. Om företaget

Om företaget
Svenska Ishockeyförbundet
är huvudorganisation för svensk ishockey med en omsättning på ca 120 miljoner kronor per år. Svenska Ishockeyförbundet administrerar nio landslag varav ett är Sveriges folkkäraste landslag Tre Kronor samt en serieverksamhet

för över 400 föreningar med cirka 70 400 licensierade spelare i Sverige. Vårt centrala kontor är beläget vid Globen och inom vår organisation finns ett 50-tal engagerade medarbetare. Vi söker nu en efterträdare till vår Utvecklingschef som går vidare till nya utmaningar. Läs mer om oss på www.swehockey.se