Kommunikationschef till Svensk Scenkonst

Rekryterare
Svensk Scenkonst
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 september 2017
Stängs
den 24 oktober 2017
Kontakta
Fredrika Schartau
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om uppdraget:
I ditt uppdrag ligger ansvaret för Svensk Scenkonsts sammanhållande kommunikation, både internt och externt. Det är en strategisk, taktisk och mycket operativ roll med ansvar för kommunikations­strategin och varumärkesplattformen.

Kommunikationschefen bidrar till att utveckla dialogen med samtliga målgrupper och synliggör det arbete som görs inom organisationen för medlemmarnas bästa. Du är ett professionellt och tydligt stöd samt en rådgivare i kommunikationsfrågor till hela kansliet och styrelsen. Funktionen rapporterar direkt till VD och ingår i ledningsgruppen.

Kansliet består av 10 personer och har sitt kontor på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsområden:
Tillsammans med VD aktivt driva de branschfrågor som är viktiga för Svensk Scenkonst och medlemmarna. Kommunikationen och relationerna med viktiga intressenter, t ex myndigheter, politiska beslutsfattare och andra organisationer, förutsätter ett strategiskt och proaktivt PR-arbete samt deltagande i remissarbete och andra formella samrådsprocesser. Du är, som ensamt ansvarig för kommunikationen, dagligen involverad i både små och stora frågor.

Bidra i ledningsgrupp med att ständigt vidareutveckla erbjudandet till medlemmarna, marknadsföring och kommunikation av medlemserbjudandet – med värdet för medlemsorganisationerna i fokus!

Ansvara för den grafiska profilen och visuella identiteten samt hur varumärket används i alla kanaler.

Tillsammans i ledningsgrupp vidareutveckla värdegrundsarbetet i samklang med verksamhetsplan och varumärkesplattform.

Ett prioriterat området är arbetet med omgörning av webbplatsen; att utveckla kommunikationen i alla digitala kanaler för att den ska vara lättillgänglig, informativ och målgruppsanpassad.

Projektleda eller när så behövs koordinera externa projekt, t ex branschdagar och medlemsseminarier.

Inom medlemsorganisationerna finns ett kommunikationschefsnätverk som du leder och driver.

Du upphandlar och ansvarar för relationerna med externa byråer och rådgivare inom kommunikationsområdet i förekommande fall.

Vem är du?
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och med flera års erfarenhet inom strategisk kommunikation och marknadsföring. Du är en van projektledare som inspirerar och motiverar dina projektmedlemmar. Du har med dig en mycket god kunskap om opinionsbildning och PR, digital kommunikation och marknadsföring. Självklart är du en stark stilist och uttrycker dig bra även på engelska.

Att du har goda kunskaper om kulturpolitiken är mycket meriterande. Självklart har du ett genuint intresse för medlemmarnas verksamheter och kultur i allmänhet.

Som person är du självgående och med gott omdöme. Andra ord om dig är: analytisk, engagerad, drivande, noggrann och strukturerad.

En liten organisation som Svensk Scenkonst ställer stora krav på flexibilitet och din förmåga att pendla mellan strategiskt och hands-on operativt arbete.

Välkommen med din ansökan och för frågor kring tjänsten ring Fredrika Schartau 0705 107130 eller Stina Nord 0736 545257. Intervjuer sker löpande.

Logo

 

Svensk Scenkonst Signpost

Om Svensk Scenkonst:
Svensk Scenkonst är bransch- och arbetsgivarorganisation för företag och organisationer inom musik, dans och teater. Svensk Scenkonst representerar över 100 teatrar, orkestrar, operahus, dansinstitutioner, länsmusikorganisationer, produktionsbolag och andra verksamheter inom den svenska scenkonsten. Svensk Scenkonst verkar för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för medlemsorganisationerna att bedriva en professionell verksamhet, både nationellt och internationellt, och samtidigt vara ansvarstagande arbetsgivare.