Registrator till Finansinspektionen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 september 2017
Stängs
den 16 oktober 2017
Kontakta
Theresa Tham
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som registrator på Finansinspektionen (FI) arbetar du självständigt men samtidigt sida vid sida med engagerade kollegor med traditionella registratorsuppgifter i en elektronisk miljö. Arbetet innebär hantering av myndighetens officiella mejladress, postöppning, skanning, registrering av ärenden och handlingar samt arkivläggning. En viktig del är att, tillsammans med övriga registratorer på avdelningen arbeta med att utveckla dokumenthanteringsrutinerna inom myndigheten.

I rollen ingår även att stödja, informera och utbilda myndighetens medarbetare i diarieföring och hantering av allmänna handlingar. Du har daglig kontakt med kollegor inom hela FI och med allmänhet vid tillgängliggörande av handlingar och information i enlighet med offentlighetsprincipen. För den som har erfarenhet och intresse av att arbeta med arkivfrågor finns även möjligheter att vara ett bollplank för vår arkivarie och därmed delta i arkivfunktionens arbete med att säkerställa ett långsiktigt bevarande av information på FI.

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och ett par års erfarenhet från registratorsarbete inom offentlig administration. Har du arkivutbildning, registratorsutbildning eller motsvarande är det meriterande. Du har goda kunskaper om den lagstiftning som reglerar hanteringen av allmänna handlingar och är en van användare av något av de större ärende- och dokumenthanteringsystem som finns på marknaden.

Som person är du strukturerad, uthållig och självgående. Du bidrar med gott samarbete och en hög servicekänsla. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Theresa Tham på 08-408 980 58.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast den 16 oktober 2017. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 400 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb