Area Sales Manager - Gimatic Nordic AB

Plats
Södra Sverige
Annonserat
den 26 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Ref:
SE-12380
Kontakta
Per Anders Nilsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Position
Gimatic är ett växande italienskt företag med 12 dotterbolag runtom i världen. Man är verksam inom automatisering och hantering av produkter inom industrin. Gimatic Nordic AB ansvarar för försäljning och marknadsföring i Norden och Baltikum vad gäller Gimatics produkter och tjänster. Uppstarten inom denna region var för ca 3 år sedan.

Som Area Sales Manager kommer du att arbeta självständigt med marknadsföring och försäljning av Gimatics produkter, främst mot tillverkare inom plastindustrin samt automationsintegratörer och maskinbyggare. Du kommer att arbeta med ett starkt och välkänt varumärke och kända produkter på en marknad med stor tillväxtpotential. Rollen innebär att du både bearbetar nya kunder och utvecklar relationen med befintliga kunder.

Initialt arbetar du främst mot den svenska marknaden, men på sikt kan du också komma att jobba med kunder i övriga Norden och Baltikum. Efter en gedigen introduktion driver du självständigt hela säljprocessen och ansvarar för hela affären från nätverkande, kundbesök, teknisk konsultation, förhandlingar, avtal och uppföljning. Till din hjälp har du hela koncernens tekniska kompetens och du rapporterar till VD för Gimatic Nordic AB.

För att lyckas i rollen krävs att du ser möjligheter, har en god analytisk förmåga och en hög egen drivkraft att skapa och utveckla resultat. Du har några års erfarenhet inom teknisk försäljning, gärna med internationell inriktning. Vidare har du en god teknisk förståelse och ett allmänt intresse för teknik. Kunskaper inom automation är ett plus. Din utbildningsbakgrund bör vara minst gymnasium, gärna med teknisk inriktning.

Koncernspråk är engelska, vilket du förutom svenska behärskar i tal och skrift.

Vi erbjuder rätt person ett ansvarsfullt och självständigt arbete i en global koncern med stora utvecklingsmöjligheter. Vi ser helst att du bor i den södra delen av Sverige och tjänsten innebär en hel del resor, främst inom Sverige.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 15 oktober 2017, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-12380). Frågor besvaras av Per Anders Nilsson vid Mercuri Urval, tel. 070-312 44 48.

Om företaget
Flexibilitet, kunskap och teknik gör Gimatic till ett spjutspetsbolag.           

Med över 30 år inom automationsbranschen levererar Gimatic idag ett brett sortiment av produkter som används globalt på många olika marknader. För att stärka sin konkurrenskraft ytterligare är Gimatic numera, utöver hanteringskomponenter för industriautomation, även verksamt inom plastsektorn med ett program för att bygga robotgripdon. Man har även ett brett program med olika typer av sensorer och givare. Idag är Gimatic även ett starkt varumärke på marknaden för elektriska hanteringskomponenter, Mechatronics för att kunna möta industri 4.0

Gimatic har en stark drivkraft att växa och bli ett än mer konkurrenskraftigt företag, vilket tar sig uttryck i fortsatta investeringar där mer än 10% av omsättningen investeras i forskning och utveckling för att kunna expandera verksamheten över hela världen. Gimatic förlitar sig på ett välorganiserat, pålitligt och finmaskigt nätverk av distributörer och systerföretag. Gimatic är också synonymt med kvalitet, en egenskap som garanteras med användande av tekniskt avancerade maskiner och noggranna kontroller som övervakar både komponenter och färdiga produkter.