Affärsområdescontroller till Riksbyggen

Rekryterare
Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Kontakta
Caroline Sundmalm
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du bli en del av ett härligt gäng inom på Riksbyggen Bostad? Sök då rollen som affärsområdescontroller till affärsområdet Bostad redan idag!

Om rollen
I rollen som affärsområdescontroller inom AO Bostad hos Riksbyggen kommer du arbeta i affärsområdesledningen och tillsammans med regionala controllers. Du kommer vara ett aktivt stöd till regionchefer och övriga medarbetare inom affärsområdet vad gäller strategisk verksamhetsplanering, ekonomisk uppföljning och analys samt kontinuerligt utveckla densamma. Det innefattar analysarbete, ekonomisk uppföljning samt att ansvara för utvecklingen av budget- och prognosprocesserna. Som Affärsområdescontroller kommer du även företräda Riksbyggen vid kontakter med myndigheter, externa konsulter och banker. Din placering blir på deras kontor på Kungsbron i centrala Stockholm. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara

• Utföra lönsamhetsbedömningar samt riskanalyser på affärsområdesnivå
• Utbilda och stötta verksamheten i ekonomiska frågor 
• Ingå i Affärsområdets ledningsgrupp samt föra protokoll
• Bevaka nyheter inom skatt- och redovisningsområdet, ha omvärldsanalys och konkurrentbevakning
• Övergripande samordning av upplåning för Affärsområdets projekt
• Säkerställa projektfinansiering
• Delta i beredningsmöten inför beslut i AOL

Vem är du?
Vi söker dig som är ekonom med flerårig erfarenhet (minst 10 år) av verksamhetsuppföljning som controller eller motsvarande. Goda redovisningskunskaper är ett krav, erfarenhet av koncernredovisning är meriterande likaså erfarenhet inom projektfinansiering.
Vidare har du affärsförståelse, ser helheter och förstår konsekvenser. Du bidrar till trovärdighet och förtroende samt har en god social förmåga men kan vara en auktoritet i situationer då det krävs. Du har en god kommunikativ förmåga, både i tal och i skrift och har förmågan att entusiasmera andra. Du är strukturerad, ansvarsfull och självgående och leder förändringar genom att skapa engagemang, förståelse och visa riktning. Du kan hantera motstånd och har en vilja att pröva nya arbetssätt, metoder och rutiner.

Det centrala affärsstödet inom Affärsområde Bostad består av fyra enheter; Affärsstöd, Försäljning och affärsutveckling, Produktion och Controller. Det centrala stödet består av idag av närmare 20 personer fördelat på specialister inom bla juridik, lantmäteri effektiv produktion, affärsutvecklare för boendekoncept
Mer information finner du på www.riksbyggen.se

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 300 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!

Ta chansen och ansök!
I denna rekrytering samarbetar Riksbyggen med EQonomy/Wise Professionals. Önskar du mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Sundmalm på caroline.sundmalm@eqonomy.se eller kandidatansvarig Jenna Hemberg på jenna.hemberg@eqonomy.se. Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt. Du söker tjänsten på Riksbyggen via följande länk: www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb.

Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Liknande jobb

Liknande jobb