Treasury & Energy Controller till SCA i Sundsvall

Rekryterare
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 15 oktober 2017
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Treasury & Energy Controller till SCA i Sundsvall

Beskrivning av jobbet
SCA söker en medarbetare inom Treasury med placeringsort Sundsvall. Enheten är under uppbyggnad och kommer att anställa två personer under hösten. Den ena personen vi söker kommer, under ledning av en Group Treasurer, att svara för löpande redovisning analys och rapportering av treasuryverksamheten samt energihandelsverksamheten. Du kommer att vara en del av ett Treasuryteam på totalt fyra personer.

Arbetsuppgifter
Som Treasury and Energy Controller är du ansvarig för finansiell redovisning, månadsbokslut och rapportering avseende treasury och energihandel. Du kommer att stödja verksamheten, dotterbolagen och energianskaffningen med relevant information. Du rapporterar till Group Treasurer. Dina främsta kontaktytor kommer att vara de övriga tre medarbetarna i Treasuryteamet, den centrala ekonomifunktionen, ekonomiansvariga inom SCAs affärsområden samt personer inom SCAs nätverkav banker och andra aktörer inom finansområdet.

Tjänsten innebär att, inom det ramverk som policy och instruktioner sätter upp och under ledning av Group Treasurer:

- Ansvara för bokslutsarbetet (månad, kvartal, år) och framtagandet av underlag kopplat till Group Treasury och energihandel i samarbete med ekonomiavdelningen.
 - Säkerställa korrekt redovisning av valutaterminer, räntederivat, lån, obligationer, certifikat, räntor, elderivat, elcertifikat, utsläppsrätter och GOOs.
- Förbereda dokumentationen för revision kvartalsvis och vid årets slut, samt fungera som kontaktpunkt för externa revisorer vid redovisningsfrågor av finansiella och energirelaterade transaktioner.
- Samarbeta med Cash Management Operations/Back Office vid avstämning av koncernens likviditet, banksaldo samt att räntor är bokade korrekt på cashpoolkontona.
- Ansvara för uppföljning och rapportering av finansiella risker.
- Göra avstämning och uppföljning av Treasurys resultat samt bistå vid budgetering av Treasury som enhet.
- Sammanställa, analysera och rapportera koncernens finansnetto och energinetto.
- Administration och uppdatering av redovisningsrelaterad information i Treasury-systemet (kontoplan, konteringsregler etc.) samt redovisningssystemet (ERP).
- Biträda Cash Management Operations/Back Office vid rapportering till myndigheter enligt regelverk (t.ex. EMIR, Riksbank, SCB).

Som en del av ett litet team måste du också kunna sätta dig in i och bidra med andra arbetsuppgifter inom organisationen.

Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning. Du har flera års erfarenhet från finansiell redovisning eller controlling från Treasuryavdelning eller revision. Erfarenhet av arbete i TWIN, Aaro samt kunskap i Access och Excel är meriterande. Du har goda kunskaper i finansiella instrument och redovisningsregler (IFRS). Det är meriterande med kunskaper om elkontrakt, utsläppsrätter, gröna certifikat och GOOs.
Som person är du driven och proaktiv och du gillar att arbeta med kontinuerliga förbättringar. Du är organiserad och har förmåga att arbeta med många saker samtidigt samt att effektivt prioritera uppdrag efter behov. Vi värdesätter att du har ett kritiskt tänkande med fokus på detaljerna samt att du har starka analytiska färdigheter. Du har förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.
God samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt samt att din personlighet samspelar med SCAs kärnvärden; Respekt, Högklassighet och Ansvar är något vi värderar högt.

Ansökan och ytterligare information
I denna rekrytering samarbetar SCA med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att inkomma med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2017-10-15. Du söker tjänsten via länken: https://www.sca.com/sv/karriar/jobba-pa-sca/lediga-tjanster. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Fackliga företrädare är Maria Jonsson (Unionen) 060-19 30 19 och Ulrika Andreasson (Akademikerföreningen) tel 060-19 30 07.
Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

SCA at glance
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2016 ca 4 000 anställda och en försäljning på 15.4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com.