Operational Risk Manager - BMW Group

Rekryterare
BMW Group
Plats
Sollentuna
Annonserat
den 27 september 2017
Stängs
den 26 oktober 2017
Kontakta
Eva Bothén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en Operational Risk Manager till en av världens mest framgångsrika tillverkare av bilar och motorcyklar - BMW Group. BMW Group är med deras tre varumärken BMW, MINI och Rolles-Roys, världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar samt erbjuder finansiella och mobila premiumtjänster. BMW Financial Services är BMW Groups egna finansbolag. I dagsläget finansierar de miljontals bildrömmar runt om i världen. De är en del av bilköpet. Kunden väljer sin BMW i första hand för att den är rolig att köra och inte för att det är roligt med finansiering. Därför ser de till att det är enkelt och bekvämt att finansiera bilen hos dem.

Framgången för BMW Group har alltid baserats på långsiktigt tänkande och ansvarsfulla beslut. Företaget har därför etablerat en ekologisk och social hållbarhet genom hela varukedjan, omfattande produktansvar och ett tydligt åtagande att spara resurser som en integrerad del av strategin.

Alla som jobbar inom BMW Group är stolta att leverera bilar och kundupplevelser med högsta kvalitet. Deras kunder över hela världen är stolta bilägare. Vill du också vara stolt? Dela med dig av din passion för risk management.

Som Operational Risk Manager säkerställer du att operativa risker för BMW Financial Services identifieras, analyseras, styrs och kommuniceras på lämpligt sätt inom Financial Services organisationen.

Du säkerställer att effektiviteten i den interna och externa rapporteringen i verksamheten är tillförlitlig och överensstämmer med alla juridiska krav som är relevanta för ett företag. Till din hjälp har du BMW:s internkontrollsystem som du ansvarar för förvaltningen av.

Du gillar att arbeta utifrån ett internationellt perspektiv och kan se helheten då du kommer att ha många kontakter med olika intressenter inom koncernen och inom de olika affärsområdena. Vidare kommer du att behöva kunna initiera och vidta åtgärder på ett proaktivt sätt gällande vad som händer på marknaden och utvecklingen inom berörda regelverk.

Tjänsten är placerad på BMW Groups nordiska huvudkontor i Silverdal/Sollentuna. Lokalerna är moderna och innehåller bland annat en lunchrestaurang och tillgång till gym med träningspass. Som BMW anställd får alla möjligheten att köra sin egen BMW eller MINI till förmånliga villkor

Arbetsuppgifter:

- ansvarig för genomförandet av SF: s centrala riktlinjer för operativ riskhantering och de centrala krav som gäller ICS i den lokala SF-enheten.
- säkerställa systemets implementering (OpRisk och ICS) för att analysera, hantera och övervaka operativa risker relaterade till interna processer, människor, system och yttre orsaker i linje med BMW Groups strategi och tillämpliga regler.
- säkerställa att avvikelser från överenskomna riskreducerande åtgärder avseende omfattning och tidpunkt rapporteras och eskaleras
- driva processer för identifiering, kommunikation, analys och utvärdering av operativ risk enligt den centrala riktlinjen för operativ riskhantering.
- identifiera och konsolidera den lokala verksamhetsrisken samt identifiera och följa upp specifika riskscenarier och förluster.

Din bakgrund:
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi. Du har 1-2 års relevant yrkeserfarenhet, inom operativ riskhantering och internkontrollsystem och gärna inom finansbranschen. Vidare har du kunskap om processerna inom ett finansiellt företag samt mycket god förståelse inom riskbedömningar och interna kontroller. Har du erfarenhet som projektledare är detta meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha en hög grad av egen drivkraft, uthållighet och konsistens, detta i kombination med mycket god samarbetsförmåga. Du kombinerar detta med en mycket bra och övertygande kommunikations- och presentationsförmåga. Du har djup kunskap om nationella och överstatliga regleringsramar (t.ex. Basel III, CRD, CRR) samt behärskar svenska och engelska både i tal och skrift. Som person är du motiverad, resultatdriven och har ett starkt fokus på detaljer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ingen kör BMW av en slump. Det är ett medvetet val, ofta ett resultat av en dröm. Inte heller finns det någon som jobbar för BMW av en händelse. Vill du jobba hos oss? Välkommen med din ansökan bestående av CV och ett brev som besvarar frågorna:

1. Varför BMW?

2. Varför söker du rollen?

3. Vad kan du bidra med?

I denna rekrytering arbetar BMW Group med Jurek och rekryteringskonsult Eva Bothén 0702-564725, mail: eva.bothen@jurek.se

Tyvärr har vi ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-mail men du är välkommen att söka till genom att klicka på länken nedan. Vi gör ett löpande urval och tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt.

Område:
Sollentuna
Stockholms län

Anställning:
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Eva Bothén

Liknande jobb

Liknande jobb