Amendo Bemanning & Rekrytering AB

Sörmlands Sparbank söker CFO

Plats
Katrineholm
Annonserat
den 28 september 2017
Stängs
den 27 oktober 2017
Kontakta
Sofia Bågstam
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en erfaren, kommunikativ och skicklig förändringsledare med erfarenhet som CFO, eller motsvarande, från finansbranschen? Här är chansen till ett långsiktigt och utmanande uppdrag i en traditionell men nytänkande bank med höga ambitioner!

Arbetsbeskrivning
Som CFO på Sörmlands Sparbank är du VD:s högra hand och jobbar i nära samarbete med styrelsen. Du förväntas ligga steget före avseende ekonomisk styrning av bolaget och har förmåga att prioritera i skarpa lägen samtidigt som du driver och påverkar utveckling av bankens affärsstrategi. Du förväntas även kvalitetssäkra att de beslut som fattas är kloka och väl underbyggda både vad gäller affärsstrategi och finansieringslösningar.

I ditt uppdrag ingår yttersta ansvaret att säkerställa redovisning och ekonomiprocesser samt ansvar för årsredovisningen. Du ansvarar för ekonomifunktionen bestående av två Controllers samt sköter kontakt med revisorer. I de områden som CFO förväntas ta ansvar för ligger, förutom redovisning, affärsanalys och ekonomistyrning, även frågor som rör kapitalkrav, finansiering, likviditetsplanering samt regelverksefterlevnad vilket innebär att du är yttersta kontakt till FI.

CFO rapporterar till VD och ingår i Sörmlands Sparbanks ledningsgrupp. Sörmlands Sparbank är en lokal och närvarande aktör vilket gör att CFO förväntas representera banken och jobba i nära samarbete med lokalt förankrade kunder.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som är en proaktiv och driven ledare med gedigen erfarenhet inom ekonomistyrning, redovisning, affärsanalys och regelverksfrågor, troligtvis i tidigare roll som CFO eller motsvarande. Vi förutsätter att du har jobbat minst tio år inom en bank och/ eller ett finansbolag

Vi förutsätter att du har relevant akademiska utbildning i grunden och minst 10-15 års erfarenhet från bank/ finansbolag. Vidare är du en erfaren ledare och har förmåga att få människor med dig inom alla led i en organisation. Du har dessutom lång erfarenhet av att arbeta på ledningsgruppsnivå med stor förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv.

Som person är du noggrann i detaljer men har förmåga att se till sakers långsiktiga strategiska betydelse och vidare konsekvenser ur ett affärsperspektiv. Sörmlands Sparbank är i ett förändringsskede vilket innebär ett tydligt fokus på den lokala affären. Vi förutsätter att du har stor förståelse för bankens kontorsrörelse både vad erbjudande och lönsamhet. Slutligen tror vi att du är en erfaren kommunikatör med vana av att arbeta i föränderliga miljöer och en stor förmåga att utveckla såväl människor som verksamhet.

Utöver dina meriter värdesätter vi egenskaper som prestigelöshet, stark affärsorientering, engagemang och professionalism. Du arbetar bra med andra människor och måste vara en god kommunikatör som behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Om företaget
Sörmlands Sparbank är en sparbank som verkar helt lokalt i Flen, Katrineholm, Nyköping, Oxelösund och Vingåkers kommuner med totalt åtta kontor. Bankens starka ställning på den lokala marknaden grundar sig i ett förtroende uppbyggt under en snart drygt 180-årig historia.
All vår personal (totalt cirka 200 personer) finns i Sörmland, ledningen sitter i Sörmland och vi har alla specialister i Sörmland. Sörmlands Sparbank är marknadsledande inom verksamhetsområdet med en affärsvolym på cirka 42 miljarder kr.
Till skillnad från andra banker har inte en sparbank några aktieägare utan låter istället delar av vinsten gå tillbaka till den bygd där banken finns.
Läs mer om Sörmlands Sparbank:
https://www.sormlandssparbank.se
 

Frågor och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Sörmlands Sparbank med Amendo Executive Search. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Sofia Bågstam, Sofia.Bagstam@amendo.se, tel: 076 777 51 36 eller Christos Voglis, Christos.Voglis@amendo.se, tel: 073-0826212

Liknande jobb

Liknande jobb